Vrača se "Baby Giro"

Vrača se "Baby Giro"
11.11.2016 AVTOR: D. Z.
Baby Giro oziroma Giro za mlade kolesarje se očitno vrača. To sta potrdila predsednik italijanske kolesarske zveze Renato di Rocco in selektor Davide Cassani.

Baby Giro je v preteklosti veljal za zelo prestižno in eno izmed najtežjih etapnih dirk za mlajše člane in kolesarje do 25 let. Nenazadnje so na tej dirki blesteli tudi Slovenci. Leta 1999 ga je dobil Tadej Valjavec.

Tik pred prestopom med elito pa je na tej dirki dve etapi dobil Kristijan Koren, ki je baby Giro končal tudi med desterico. Zadnjič je bila dirka pod imenom Giro Bio na sporedu leta 2012. Dobil jo je Američan Joe Dombrowski, ki je premagal Fabia Aruja. V preteklosti so tu zmagovali Ugrumov, Moser, Pantani, Simoni, Cataldo Betancur … V sezoni 2017 pa se dirka očitno vrača v koledar. Italijani so našli dovolj sponzorjev.

Tokrat bo dirka rezervirana zgolj za kategorijo do 23 let. Dolga bo sedem dni. Govorimo pa o 40. izvedbi te preizkušnje, ki se bo začela 9. junija, torej samo en teden po koncu pravega Gira. Etape še niso znane. Dirka sicer ne bo štela za Pokal narodov, a organizatorji so prepričani, da bo ravno tako pritegnila najboljše mlade kolesarje z vsega sveta.

“Začenjamo s 40. izvedbo. Dirka se bo začela z običajno etapo v Imoli. To bo dirka za najboljše mlade kolesarje v karavani. Upamo, da bomo lahko imeli 27 ekip s po šestimi kolesarji. Od tega bo 17 italijanskih, vključno z dvema izbranima vrstama. Tu bo še deset tujih ekip, ” je dejal selektor italijanske članske reprezentance Davide Cassani. Po nekaterih podatkih naj bi proračun dirke znašal petsto tisoč evrov. Podjetje Enel, ki že sponzorira rožnato majico na Giru, bo tudi tu glavni sponzor majice vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ