Vrača se Nemčija, prihajajo zvezdniki, tudi Mohorič

Vrača se Nemčija, prihajajo zvezdniki, tudi Mohorič
22.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jutri se bo začela dirka prve kategorije po Nemčiji. Zadnjič so jo izpeljali leta 2008. Organizatorji pa se lahko pohvalijo z izjemno zasedbo.

Matej Mohorič prav veliko časa za proslavljanje prestižne zmage na dirki Binck Bank Tour ni imel. Po uspehu kariere, kot je sam priznal, se je že odpravil na dirko po Nemčiji. Danes so kolesarji imeli predstavitev, jutri se začne dirka, ki so jo v Nemčiji obudili po letu 2008. Takrat jo je dobil Linus Gerdemann, ki je premagal Thomasa Lofkvista in Slovenca Janija Brajkoviča. Dirka je takrat spadala v Pro Tour, torej v svetovno serijo.

Zdaj jo želijo organizatorji postopoma vrniti tja. In že v prvi sezoni se lahko pohvalijo, da so na start privabili številne zvezdnike. Prvič po zmagi na Touru bo v dresu Skyja nastopil Geraint Thomas. Vrača se na Touru njegov najresnejši tekmec Tom Dumoulin, ki se bo tako po drugem mestu na Giru in drugem na Touru pričel pripravljati na zaključni del sezone. Tu bosta nastopila tudi Romain Bardet in Warren Barguil, francoska kolesarja, ki sta nekoliko razočarala na letošnjem Touru.

Bogata bo tudi konkurenca v sprintih. Glavni adut za domače gledalce bo Marcel Kittel, ki mu v tej sezoni nikakor ne gre po željah. Njegov rojak Andre Greipel bo tudi želel priti do etapne zmage. Tu je še Mark Renshaw, pa mladi Kolumbijec Jose Alvaro Hodeg, pa Nixxolo Bonifazio ... Na startu bo kar 11 ekip z licenco World Tour. Bomo pa lahko stiskali pesti za enega Slovenca, že omenjenega Mateja Mohoriča, ki je v Nemčijo prišel kot kapetan moštva Bahrain Merida.

"Naš kapetan bo še svež zmagovalec dirke Binck Bank Tour Matej Mohorič. Pomagali mu bodo Antonio Nibali, Maxim Pirard, Meiyin Wang in izkušeni Heinrich Haussler. Na ravninskih etapah bomo računali na Niccolo Bonifazia. Dirka je zelo hribovita, a nima tistega ekstremno zahtevnega klanca. Pričakujemo dobro dirko in se že veselimo dobre uvrstitve v skupnem seštevku," je dejal športni direktor Tristan Hoffman.

"V Nemčijo prihajam po zame najuspešnejšem tednuv karieri. Na dirki Binck Bank sem imel odlične noge. V zadnjih dveh etapah sem moral pri branjenju majice vodilnega dati res vse od sebe, vnedar pa upam, da si bom opomogel do začetka dirka po Nemčiji. Osredotočil se bom na skupni seštevek in upam, da bomo kot ekipa imeli še en uspešen teden," pa je v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič. Dirka po Nemčiji se bo začela v Koblenzu. Prva etapa se bo po 157 kilometrih končala v Bonnu in bo edina izmed štirih preizkušenj, ki bo povsem ravninska. Naslednje tri - dirka se bo končala 26. avgusta v Stuttgartu - bodo zelo razgibane.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ