Vrečer blesti v Avstriji, Rui Costa presenetil v Švici

Vrečer blesti v Avstriji, Rui Costa presenetil v Švici
18.06.2012 AVTOR: D. Z.
Lani najboljši Slovenec na dirki po Sloveniji Robert Vrečer je tokrat dobil etapno dirko po Zgornji Avstriji. Dirka po Švici je pripadla Portualcu Ruiju Costi.
Vrečerju prva etapa in končna zmaga
Robert Vrečer letos na dirki po Sloveniji ni mogel braniti tretjega mesta z lanskega leta. Njegova ekipa Vorarlberg namreč na slovenski preizkušnji ni nastopila, zato pa so v teh dneh kolesarji vozili tridnevno etapno dirko druge kategorij po Zgonji Avstriji. Robert Vrečer je prepričljivo dobil prvo etapo in je takrat tudi prevzel vodstvo.

V drugi etapi je tudi s pomočjo klubskih kolegov suvereno zadržal majico, v zadnji etapi, ki je bila zelo razgibana, pa se je na cilj pripeljal v vodilno skupino, ki se je udarila za etapno zmago. Ta je pripadla Zoidlu, ki je v cilj prikolesaril sedem sekund pred peterico kolesarjev, kjer je bil tudi Vrečer. Slednji se je lahko veselil prestižne zmage v skupnem seštevku.

To je odličen pokazatelj forme pred državnim cestnim prvenstvom, predvsem pa pred prestižno etapno dirko po Avstriji. Drugi Martin Schoffman je zaostal za 55 sekund, tretji Alexander Schrangl pa za minuto in 40 sekund. Dejan Bajt je dirko končal na 41. mestu.

Švica Costi
Končala se je tudi prestižna etapna dirka po Švici. Zadnjo, 216 kilometrov dolgo etapo je dobil Tanel Kangert, ki je premagal Roya in Montagutija. Ti kolesarji so bežali večji del etape, medtem ko je bil četrti Robert Kišerlovski. Grega Bole je prav v zadnji etapi odstopil.

Končne zmage se je veselil Rui Alberto Faria Da Costa, ki je za 14 sekund ugnal Franka Schlecka in za 21 sekund lanskega zmagovalca Levija Leipheimerja. Sledijo še Gesink, Nieve, Kreuziger, Danielson, Kruijswijk. Valverde in Roche.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ