Vrečer in Kocjan prislužila licenco, Kump in Mezgec v "čakalnici" na Pro Team

Vrečer in Kocjan prislužila licenco, Kump in Mezgec v "čakalnici" na Pro Team
29.10.2012 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila imena ekip, ki so v prvem poskusu dobile licenco Pro Team. Osem Slovencev bo tako nastopalo za elitna moštva, ni pa še znana usoda moštev, kjer bosta vozila Kump in Mezgec.

15 ekip z licenco Pro Team
AG2R La Mondiale
Astana Pro Team (Borut Božič in Jani Brajkovič)
BMC Racing Team
Cannondale (Kristjan Koren)
Euskaltel – Euskadi (Jure Kocjan in Robert Vrečer)
(nekdanji) Rabobank
Garmin Sharp
Katjuša (Simon Špilak)
Lampre – Merida (Jan Polanc)
Movistar Team
Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team
Orica GreenEdge
RadioShack Nissan
Sky Procycling
Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team (Grega Bole)

Ekipe v "čakalnici"

Team Argos – Shimano (Luka Mezgec)
Lotto Belisol
FDJ
Team Europcar
Team Saxo – Tinkoff (Marko Kump)

Mednarodna kolesarska zveza je objavila seznam 15 ekip, ki so izpolnila "športne" kriterije, ki jih UCI zahteva. Torej, so kolesarji v tej sezoni in tisti, ki so z njimi podpisali pogodbe, osvojili dovolj točk. Šteje najboljših 12 kolesarjev, ki so z moštvom imeli podpisano pogodbo za prihajajočo sezono najkasneje do 20. oktobra 2012.

Če bodo ta moštva izpolnjevala še preostale pogoje, potem bodo avtomatsko prejela licence Pro Team in bodo tako v sezoni 2013 avtomatsko povabljena na vse največje dirke. UCI je izdala še seznam preostalih petih kandidatk za najprestižnejšo licenco, ki se bodo v drugem krogu borile za preostala tri mesta.

Med petnajsterico "srečnežev" se je uvrstil tudi Euskaltel Euskadi, torej baskovsko moštvo, s katerim sta enoletni pogodbi podpisala tudi Robert Vrečer in Jure Kocjan, ki sta tako ekipi očitno prinesla dovolj točk. Med petimi ekipami, ki bodo bile ogorčen boj, pa so Lotto Belisol, Europcar, Kumpov Saxo Bank in Mezgecov Argos Shimano.

Dokončen seznam ekipa z licenco Pro Team bo UCI izdal po 10. decembra. Saxo Bank nima dovolj točk, ker se osvojene točke Alberta Contadorja (zmagovalec dirke po Španiji) ekipi ne štejejo, saj je UCI uvedel pravilo, da se zaradi dopinga kaznovanemu kolesarju naslednji dve leti po vrnitvi kolesarju točke ne upoštevajo. Slovenci bomo imeli v Pro Touru očitno lepo število kolesarjev. Pri Astani bosta še naprej vozila Borut Božič in Jani Brajkovič.

Kristjan Koren je podaljšal pogodbo z moštvom, ki se bo v naslednji sezoni imenovalo Cannondale. Kot že rečeno, sta Vrečer in Kocjan okrepila Euskaltel. Simon Špilak bo nadaljeval v ruski Katjuši, Jan Polanc pa naj bi se Lampreju - naslednje leto bodo vozili kolesa Merida - pridružil šele avgusta. Znano pa je že, da je moštvo zamenjal Grega Bole. Prestopil je v Vacansoleil.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ