Vrečer v Franciji ugnal Rebellina, Fajt drugi v Vojvodini

Vrečer v Franciji ugnal Rebellina, Fajt drugi v Vojvodini
23.09.2012 AVTOR: D. Z.
Medtem, ko se svetovno prvenstvo bliža koncu in obenem tudi vrhuncu, preostali slovenski kolesarji uspešno nastopajo na mednarodnih dirkah po Evropi.
Vrečerju prva etapa
Robert Vrečer je na najboljši možni način začel dvodnevno etapno dirko druge kategorije Tour du Gevaudan v Franciji. Dobil je namreč prvo etapo. Ta je bila dolga 153 kilometrov, kolesarje pa je popeljala od kraja Chateauneuf de Randon do La Grand ’Combeja. Po skoraj treh urah in pol dirkanja je med sabo za zmago obračunala četverica kolesarjev. V tem boju je bil najboljši prav Robert Vrečer, ki zastopa barve avstrijske ekipe Vorarlberg.

Premagal je izkušenega Davideja Rebellina in domačina Rudyja Molarda iz Cofidisa. Četrti Fabrice Jeandesboz je za Vrečerjem zaostal za štiri sekunde, peti Paul Vos pa za 15 sekund. Vrečer bo tako vodstvo branil v nedeljski drugi in obenem tudi zadnji etapi v Mendeju. Ta velja za precej težjo. Lani je driko dobil Guillamume Levarlet pred Jonathanom Hivertom. Levarlet je dobil obe etapi. Predlani je bil na dan daljši preizkušnji najboljši zdaj že vsem zelo dobro poznani Jerome Coppel. Dirka je bila prvič organiziranega leta 2009, ko je zmagal David Rosch.

Fajt tokrat drugi

Kolesarji Adrie Mobila pa so tudi na drugi dirki po Vojvodini odigrali vidnejše vloge, saj so se kar štirje uvrstili med najboljšo deseterico. A tokrat jim vendarle ni uspelo zmagati. Tudi ta dirka spada med preizkušnje druge kategorije, dolga pa je bila dobrih 160 kolesarjev. Zaradi majhnega števila kolesarjev je bila še bolj nepredvidljiva in v ospredju sta se znašla Clemens Frankhauser ter zmagovalec prve dirke Kristjan Fajt.

Z zmago sta se pomerila v ciljnem sprintu, kjer je bil Avstrijec močnejši. Fajt se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Zasledovalna skupina sedmih kolesarjev se je z zaostankom treh minut in 40 sekund udarila za tretje mesto. To je pripadlo Martinu Weissu, ki je premagal Erkija Putsepa in Dejana Mariča. V tej skupini so se pripeljali tudi šesti Pavel Gorenc, sedmi Matej Gnezda in osmi Matej Mugerli.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ