Vrečer že doma: Giro ostaja prvi cilj!

Vrečer že doma: Giro ostaja prvi cilj!
13.02.2013 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je po padcu na zanj krstni dirki za Euskaltel Euskadi konec prejšnjega tedna prišel domov. Operacija je za njim, čaka ga rehabilitacija.

"Zdaj sem doma. S ključnico ni še vse v redu, vendar je, kar je. Operacija je uspela in poškodba se celi," je dejal Robert Vrečer, ki si je ob padcu na dirki na Majkorki poškodoval ključnico: "Zaenkrat čutim bolečine tudi v kolenu, saj sem tudi tja dobil udarec." Tistega padca pa se Vrečer še kako dobro spominja: "Bolj me jezi, ker sam nisem bil prav nič kriv. Vame je priletel kolesar, ki očitno gleda v cesto, namesto, da bi bil pozoren na to, kaj se dogaja."

A časa za razmišljanje o vsem tem nima. Zdaj razmišlja predvsem o vrnitvi: "Zdravnik ti reče, da boš na kolo lahko šel šele po treh tednih počitka. Vsi mi pravijo, da bom po štirih ali petih dneh na valerjih. Ampak, normalno ne bo še vsaj 14 dni." Vrečer si še vedno želi nastopiti že na etapni dirki Tirreno-Adriatico.

"Tam si želim nastopiti. V programu je in tudi v glavi že imam ta cilj že postavljen. Vprašanje pa je, če bo telo to dopustilo. Prek tega pa ne bom šel. Zdravniki me pri tem zagovarjajo in podpirajo," je še pojasnil Vrečer. Če bo vse tako kot pričakuje, bo po Tirrenu nastopil še na dirkah Trofeo Nobili Rubinetterie, Milano-Sanremo.

Po krajšem odmoru pa še na etapni dirki po Castilliji in Leonu. A vse zgolj z enim pravim ciljem: "Upam, da vse to ne bo vplivalo na formo za Giro." Tam bo eden izmed pomočnikov Samuelu Sanchezu, ki bi lahko mešal štrene najboljšim tudi v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ