Vrečer: Brez Slovenije, glavni cilj je Avstrija!

Vrečer: Brez Slovenije, glavni cilj je Avstrija!
29.05.2012 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je z zmago na dirki po Grčiji dokazal, da se ob pravem času vrača v pravo formo, ki jo bo poskusil izkoristiti predvsem na dirki po Avstriji.
Najprej zmaga v Franciji ...
Robert Vrečer je po razpadu najprej članske ekipe Perutnina, potem pa še Geoxa je zatočišče našel v avstrijskem moštvu Vorarlberg. Kljub temu, da je zaradi vseh zapletov sezono začel zelo pozno, praktično takrat, ko so vsi imeli za seboj po eno ali dve etapni dirki, pa je Vrečer dokazal, da je pozimi dobro treniral, čeprav ni imel pogodbe.

Kmalu po začetku je namreč zmagal v tretji, več kot dvesto kilometrov dolgi etapi dirke Tour du Loir. "V prvem delu sezone se mi je pomanjkanje dirk še poznalo. Tudi tisto etapo, ki sem jo dobil, sem jo dobil najbrž tudi zato, ker so me ostali podcenjevali. Niso me poznali in skupina se je nekoliko uštela. V Grčiji pa sem bil preprosto boljši od ostalih. Zdaj lahko rečem, da nisem slab, vendar sem lahko še boljši. Predvsem lahko izgubim še kakšen kilogram," je pojasnil Vrečer.

potem pa premoč na dirki po Grčiji!
Vrečer je prav na dirki po Grčiji dokazal, da se vrača v pravo formo. Zmago v skupnem seštevku si je privozil že v prvi etapi, ko je napadel že zelo zgodaj in etapo tudi dobil. Premagal je Davideja Rebellina in domačina Tamouridisa:

"Po grafu etape se je zdelo, da etapa ne bo zahtevna, ko pa je Tamouridis začel napadati, sem vedel, da etapa še zdaleč ne bo lahka. Skupaj z Grkom sva se tako odpeljala, kasneje pa naju je ujel še Rebellin, saj po vzponu nisva bila dovolj pozorna in sva mu to tudi dovolila. Na zadnji klanec mi Grk ni mogel slediti, tudi Rebellin ni mogel več menjati. V naslednjih etapah je tudi ekipa svoj posel tako kot je treba. Rebellina smo nadzirali in modro majico smo uspeli zadržati."

Brez dirke po Sloveniji, a na dirko višje kategorije po Avstriji
Vrečer je bil navdušen tudi nad samo organizacijo dirke druge kategorije: "Lepi klanci, dirka je zahtevna. Tamouridis je nosil majico najboljšega na gorskih ciljih in zanje je to veljalo več kot moja modra majica najboljšega v skupnem seštevku. Poleg tega je bilo na startih in ciljih ogromno ljudi. Veliko več kot na naši dirki po Sloveniji."

Prav na dirki po Sloveniji, kjer je lani zablestel z etapno zmago, nošenjem rumene majice in s končnim tretjim mestom, Vrečer letos ne bo mogel nastopiti. Njegova ekipa namreč ni dobila povabila. Tudi po odpovedi hrvaške Loborike ne. "Tudi, če bi nas zdaj povabili, se za nastop ne bi odločili. V tistem terminu je namreč tudi dirka po Zgornji Avstriji. To bo dobra priprava na dirko po Avstriji," je še pojasnil Vrečer.

Vozil bo tudi kronometer za DP
Za Vrečerja bo prav največja etapna dirka v Avstriji eden izmed napomembnejših ciljev. Gre za osemdnevno dirko, kjer vsako leto nastopajo številni zvezdniki, seveda tisti, ki jih ni na slovitem Touru. A Vrečer se bo julija pokazal tudi v Sloveniji. Nastopil bo na državnih prvenstvih, tudi na državnem prvenstvu v vožnji na čas, ki bo tokrat potekala v sklopu dirke po Franji.

"Prijavil sem se. Dan prej bom nastopil na dirki prve kategorije GP Kanton Aargau - Gippingen. Potem sledi dolga pot domov in start kronometra. Na srečo je kronometer popoldne in bom imel dovolj časa, da se bom lahko naspal," je še dodal Vrečer, ki bo tako v uri resnice branil lansko drugo mesto. V Solkanu je takrat zaostal zgolj za Janijem Brajkovičem.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ