Vsi štirje Slovenci za Bahrain

Vsi štirje Slovenci za Bahrain
13.06.2022 AVTOR: DZ, vir: Bahrain Victorious

Bahrain Victorious bo na dirki po Sloveniji računal na šest kolesarjev. Od tega bodo kar štirje Slovenci. Tudi novinec Matevž Govekar.

Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in novinec med elito Matevž Govekar. To je četverica slovenskih kolesarjev, ki bo nastopila na dirki po Sloveniji. Pridružila se jim bosta še Nemca Henrich Haussler in Jasha Sutterlin.

"Letošnja trasa dirke je nekoliko spremenjena in nekoliko težja. Naš cilj je, da poskušamo dobiti vsako etapo. Poleg tega je naloga kolesarjev, da poskušajo doseči najboljši možni rezultat v vsaki etapi. Seveda glede na profil etape. Domen Novak, ki je uspešno končal dirko po Italiji pa bo naš kolesar za skupni seštevek," je v uradni izjavi za javnost dejal Gorazd Štangelj.

Prav Štangelj nadvse dobro pozna traso vseh petih etap. Že prva je polna pasti in še zdaleč ni namenjena sprinterjem. Goriška Brda, Idrija, Razdrto … "Prva etapa je zelo tehnična in lahko pričakujemo Matejev napad. Matej in Heinrich bosta dobila priložnost v sprintu druge etape. To bo tudi lepa priložnost za našega novinca Matevža, ki bo lahko pokazal svoj talent," je še dejal Štangelj.

Omenil je še tretjo etapo do v okolici Celja, kjer bodo največ stavili na Mateja Mohoriča, v četrti etapi do Velike planinie pa: "Pričakujemo, da se bo Domen boril za zmago. Zadnja etapa ima dodaten vzpon na Trško goro. Zanimiv je predvsem zaradi tehnično zahtevnega spusta v Novo mesto, kjer bi Matej spet lahko imel priložnost."

Etape dirke po Sloveniji
Sreda, 15. junij, 1. etapa: Nova Gorica-Postojna, 164 km
Četrtek, 16. junij, 2. etapa: Ptuj-Rogaška Slatina, 174,1 km
Petek, 17. junij, 3. etapa: Žalec-Celje, 144,6 km
Sobota, 18. junij, 4. etapa: Laško-Velika planina, 152,5 km
Nedelja, 19. junij, 5. etapa: Vrhnika-Novo mesto, 156,1 km

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ