Vuelta: Astana brez Janija Brajkoviča in Boruta Božiča

Vuelta: Astana brez Janija Brajkoviča in Boruta Božiča
18.08.2014 AVTOR: D. Z.
Pri Astani so objavili deveterico kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Španiji. Med njimi ni ne Janija Brjakoviča ne Boruta Božiča.

Postava Astane za dirko po Španiji: Fabio Aru, Mikel Landa, Tanel Kangert, Paolo Tiralongo, Daniil Fominikh, Andrea Guardini, Jacopo Guarnieri, Andrej Zeits, Aleksej Lucenko

Pri Astani bodo v boju za visoka mesta v skupnem seštevku računali predvsem na mladega Fabia Aruja, ki je zablestel s tretjim mestom na domačem Giru. Poleg njega bo tudi nekoliko bolj izkušen Tanel Kangert, ki bi lahko ciljal na prvo deseterico. V ekipi bo tudi Mikel Landa, ki je skupaj z Brajkovičem nastopal na dirki po Burgosu.

»Landa je zelo motiviran. Potem, ko je bil kljub padcu na začetku tretje etape dirke po Burgosu, je bil na zadnjem vzponu odličen. In dokazal je, česa je sposoben, « je dejal športni direktor Dimitrij Sedoun. Tokrat bo Astana merila tudi na etapne zmage v sprintih, saj je v ekipi Andrea Guardini. Kolesar je dobil prvo etapo dirke Eneco Tour, tako da je dokazal, da stopnjuje formo. Ob sebi bo imel Alekseja Lucenka in Jacopa Guarnierija.

Omenimo še izkušena kolesarja Paola Tiralonga in Andreja Zeitsa. Tiralongo ima že 37 let in je v karieri nastopil že na 21 tritedenskih dirkah. Leta 2009 je bil prav na Vuelti tudi deveti v skupnem seštevku. Najmlajši v ekipi bo Danil Fominyh. Za 22-letnega kolesarja bo to krstni nastop na tritedenski preizkušnji. Žal pa med to deveterico ni ne Boruta Božiča ne Janija Brajkoviča, ki je prav na dirki po Burgosu pokazal odlično formo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ