Vuelta: BMC pričakovano, Froome že v prednosti

Vuelta: BMC pričakovano, Froome že v prednosti
19.08.2017 AVTOR: D. Z.
Z ekipnim kronometrom v francoskem Nimesu se je začela 72. dirka po Španiji. Uvod je pripadel moštvu BMC.

Dirka po Španiji se je tokrat začela v Franciji, natančneje v mestu Nimes. Pred startom so se prisotni z minuto molka spomnili na žrtve terorističnega napada v Barceloni.

Potem pa se je začelo zares. Kolesarji so morali premagati 13,7 km dolgo preizkušnjo. Prvi so se na pot podali člani moštva Manzana Postobon, a precej boljši čas so postavili člani Bore Hansgrohe, ki so progo premagali v 16 minutah in 19 sekundah. Bili so za tri sekunde hitrejši od do tedaj vodilnega moštva Lotto Soudal.

Potem pa je nastopila v povprečju nadvse mlada ekipa Sunweba, ki je postavila čas 16:04. Sledil je nastop Quick Stepa. Kolesarji so bili zgolj pol sekunde hitrejši od članov Sunweba. Potem pa so tu še dvakratni svetovni prvaki v tej disciplini. Kolesarji BMC so bili najtrejši. Edini so se spustili pod mejo 16 minut. Progo so premagali v 15 minutah in 58 sekundah. Torej. Prvi BMC – Rohan Dennis je prvi prečkal ciljno črto in je zato oblekel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku – drugi Quick Step Floors in tretji Sunweb.

Na četrtem mestu pa je bila že ekipa prvega favorita za končno zmago. Moštvo Sky je zaostalo za vsega devet sekund, tako da je Christopher Froome že pred ostalimi konkurenti. Močna Orica Scott (brata Yates in Esteban Chaves) je izgubila dodatnih osem sekund. Sledijo Bora Hansgrohe, Lotto Soudal in Movistar. Potem pa že Bahrain Merida z Domnom Novakom in enim izmed glavnih favoritov Vincenzom Nibalijem. Zasedli so deveto mesto, Nibali je v primerjavi s Froomom izgubil 22 sekund. Alberto Contador s Trekom Segafredom pa še dodatne štiri. Matej Mohorič in Jan Polanc sta z UAE Team Emirates zasedla 19. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ