Vuelta: Christopher Froome padel na treningu

Vuelta: Christopher Froome padel na treningu
22.08.2014 AVTOR: D. Z.
Eden izmed najresnejših kandidatov za končno zmago na dirki po Španiji Chris Froome je padel na četrtkovem treningu.

Padcev polna sezona
Christopher Froome se letos ukvarja s številnimi padci. Na dirki po Franciji je padel kar trikrat, usoden pa je bil padec v peti etapi, ko je moral odstopiti. Tik pred začetkom dirke po Španiji – tu bo imel priložnost, da se oddolži za nekoliko slabšo sezono 2014 – pa je spet padel. Tokrat na četrtkovem treningu, a po prvih podatkih naj ne bi utrpel nobene resnejše poškodbe.

»Padel na oljnem madežu. Ne morem verjeti. Spet na tleh. A na srečo je vse dobro, « je prek twitterja sporočil Chris Froome. Dario Cioni, športni direktor Skya je novico potrdil in dodal, da so si v četrtek ogledali traso uvodnega 12,6 km dolgega ekipnega kronometra, ki naj bi imel ogromno kolesarjem neljubih krožišč.

Zdrsnil na krožišču
»Do padca je prišlo izven trase. Krožišča smo izbirali za nekakšno simulacijo kronometra. Na srečo je bilo majhno krožišče, tako da smo ga morali prevoziti počasi. Chris je preprosto zdrsnil, « je pojasnil Cioni. O Froomovi formi – Britanec vse od padca na Touru ni dirkal – pa:

»Potrebuje nekaj etap, da bomo lahko videli, kje je. Ker je to prva dirka po padcu, mu morda manjka nekaj tekmovalnega ritma. A glede na kratek čas in glede na poškodbo, je naredil vse, kar je lahko, da je sem prišel dobro pripravljen. « Cioni je še poudaril, da prav zato ne vejo, ali se bo Froome lahko potegoval za zmago, ali zgolj za na primer deseto mesto.

»A vemo, da se Chris vedno potrudi. Rezultatsko ne pričakujemo nič, le da se bo boril vse do cilja. Imamo dobre kolesarje, dobre hribolazce, dobre kolesarje za razgibane etape in tudi za ravninske etape. Ekipa je zgrajena okrog Chrisa in cilj je, da bi z njim dosegli čim boljši rezultat. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ