Vuelta: Držanje za avto ... ekipa ju je izključila

Vuelta: Držanje za avto ... ekipa ju je izključila
06.09.2017 AVTOR: D. Z.
Zgodilo se je v nedeljski etapi dirke po Španiji, po dnevu premora pa je ekipa AG2R La Mondiale ukrepala.
.

Na dirki po Španiji so vse oči vedno uprte v tiste najboljše, ki se borijo za najvišja mesta. V ozadju pa je očitno tudi zelo pestro.

Tako je na dan prišel posnetek, kako se med etapo Alexandre Geniez in Nico Denz držita za spremljevalni avtomobil njunega moštva. Na ta način sta seveda s precejšnjo lahkoto premagovala vzpon. Na cilju sta za zmagovalcem Miguelom Angelom Lopezom zaostala za dobrih 26 minut.

Zanimivo. Tokrat komisarji niso posredovali, so se pa za izključitev z dirke odločili kar pri francoskem moštvu. “Potem, ko smo si ogledali posnetek, na katerem je lepo vidno, kako se dva naša kolesarja namenoma držita za avtomobil, smo se pri AG2R La Mondiale odločili, da ju izključimo z dirke po Španiji, ” so sporočili iz francoske ekipe:

“AG2R La Mondiale se iskreno opravičuje organizatorjem in javnosti za tako nešportno obnašanje naših tekmovalcev. To je v nasprotju z našimi vrednotami. ” 23-letni Denz je sploh prvič nastopal na tritedenski dirki, za Genieza pa je to bila že 11. tritedenska preizkušnja. Na dirki po Španiji je dobil že dve etapi: "Z držanjem za avtomobil športnega direktorja sem naredil napako. Ekipa se je odločila, da me izključi z dirke in to odločitev moram spoštovati. Iskreno se opravičujem organizatorjem in navijačem, pa tudi klubskim kolegom. ” Sicer pa si posnetek, ki ga je naredil eden izmed gledalcev lahko ogledate v nadaljevanju.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ