Vuelta: Gledalec kolesarja porinil čez ograjo (VIDEO)

Vuelta: Gledalec kolesarja porinil čez ograjo (VIDEO)
01.09.2017 AVTOR: D. Z.
Neverjetno, vendar resnično. Gledalec je med 12. etapo dirke po Španiji če ograjo prevrnil Maksima Belkova.

Kaj vse se lahko zgodi med dirkanjem? Dokaz, da resnično nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi, smo dobili danes. Sicer je bilo vse osredotočeno na ubežnike in na dogajanje okrog rdeče majice.

A tudi med tistimi, ki so že krepko zaostali, je bilo še kako pestro. Dober kilometer do vrha zadnjega kategoriziranega vzpona dneva je prišlo do neprijetne situacije. Gledalci so sicer stali za ograjami, medtem ko so se nekateri kolesarji počasi prebijali proti vrhu klanca. Med temi je bil tudi Maksim Belkov. Rus je kolesaril v svojem ritmu, ko se je kljub ograji na cesti znašel gledalec.

Ta se je Belkovu približal in ga močno odrinil, tako da je kolesar Katjuše Alpecina padel čez ograjo. Kolo pa je ostalo prislonjeno h ograji. Policist ob cesti je gledalca hitro ujel. Kaj se je zgodilo z njim kasneje, ni znano. Se je pa Belkov pobral in z dirko nadaljeval. “Na zadnjem vzponu, kakšen kilometer ali dva do gorskega cilja me je nek navijač v rdeči majici porinil s kolesa. Zletel sem čez ograjo. To je grozljivo in nešportno. Morda je kdo vse to posnel, ” je na facebooku zapisal Belkov. In posnetek se je tudi res pojavil. Eden izmed gledalcev je posnel to, kar si lahko ogledate v nadaljevanju.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Therion 01.09.2017 09:48

Čemu je bilo to potrebno EGOističnemu modremu? krik Če le spomnimo kako so na nekaterih klancih navijači še MNOGO bližje kolesarjem.

lone_rider 01.09.2017 10:55

Ampak so tile črni guardia civil vsi pravi hrusti, s piščalkami, baretkami in tekom ob kolesarjih/gledalcih so do sedaj zelo dobro skrbeli za red na vzponih in so hitro umirili kake razgreteže. Tale primer pa jim ni v čast, če bi že moral odstraniti tistega zelenca, bi ga povlekel na levo stran, ne pa potisnil preko ceste... So pa zato tistega rdečca v trenutku prijeli.

Nikita 01.09.2017 11:43
@Therion:

Čemu je bilo to potrebno EGOističnemu modremu? krik Če le spomnimo kako so na nekaterih klancih navijači še MNOGO bližje kolesarjem.

Preveč vneme v službi... ????
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ