Vuelta: Gledalec kolesarja porinil čez ograjo (VIDEO)

Vuelta: Gledalec kolesarja porinil čez ograjo (VIDEO)
01.09.2017 AVTOR: D. Z.
Neverjetno, vendar resnično. Gledalec je med 12. etapo dirke po Španiji če ograjo prevrnil Maksima Belkova.

Kaj vse se lahko zgodi med dirkanjem? Dokaz, da resnično nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi, smo dobili danes. Sicer je bilo vse osredotočeno na ubežnike in na dogajanje okrog rdeče majice.

A tudi med tistimi, ki so že krepko zaostali, je bilo še kako pestro. Dober kilometer do vrha zadnjega kategoriziranega vzpona dneva je prišlo do neprijetne situacije. Gledalci so sicer stali za ograjami, medtem ko so se nekateri kolesarji počasi prebijali proti vrhu klanca. Med temi je bil tudi Maksim Belkov. Rus je kolesaril v svojem ritmu, ko se je kljub ograji na cesti znašel gledalec.

Ta se je Belkovu približal in ga močno odrinil, tako da je kolesar Katjuše Alpecina padel čez ograjo. Kolo pa je ostalo prislonjeno h ograji. Policist ob cesti je gledalca hitro ujel. Kaj se je zgodilo z njim kasneje, ni znano. Se je pa Belkov pobral in z dirko nadaljeval. “Na zadnjem vzponu, kakšen kilometer ali dva do gorskega cilja me je nek navijač v rdeči majici porinil s kolesa. Zletel sem čez ograjo. To je grozljivo in nešportno. Morda je kdo vse to posnel, ” je na facebooku zapisal Belkov. In posnetek se je tudi res pojavil. Eden izmed gledalcev je posnel to, kar si lahko ogledate v nadaljevanju.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ