Vuelta: Jan Polanc in mladenič Ayuso

Vuelta: Jan Polanc in mladenič Ayuso
14.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz UAE Team Emirates so že sporočili imena osmih kolesarjev, na katere bodo računali na prihajajoči dirki po Španiji. Med njimi je tudi Jan Polanc.

Jan Polanc je letos imel zelo naporen prvi del sezone, ko je moral nastopiti na številnih dirkah, saj so ekipo pestile bolezni in poškodbe. Do začetka maja je imel za sabo več kot 40 startov. Kljub temu je slavil zmago na dirki za VN Laigueglie.

Po premoru se je na dirke vrnl v začetku junija, nazadnje pa je 31. julija odpeljal še dirko Circuito de Getxo. Zdaj ga čaka še deseti nastop na tritedenski dirki v karieri, prvi v tej sezoni in že tretji na dirki po Španiji. Letošnja Vuelta se bo začela že v petek, 19. avgusta na Nizozemskem. Natančneje v Utrechtu, ki bo tako postal prvo mesto, ki bo gostilo starte vseh treh tritedenskih dirk.





Letošnja Vuelta bo dolga 3280 kilometrov, začela se bo z ekipno vožnjo na čas, končala pa se bo s sprintersko preizkušnjo v Madridu. Sicer pa bo Polanc eden izmed osmih kolesarjev moštva UAE Team Emirates. Glavni adut bo Joao Almeida. Portugalcu se nastop na Giru ni posrečil in je moral zaradi koronavirusa odstopiti. V zadnjem obdobju je pokazal odlično pripravljenost.

V sprinterskih etapah bodo pri ekipi veliko stavili na Pascala Ackeramanna. V ekipi bodo še Marc Soler, Ivo Oliveira, Sebastian Molano, Brandon McNulty in mladi Juan Ayuso. Ta je pred dnevi podaljšal pogodbo z UAE Team Emirates. Govorimo o Špancu, ki naj bi bil naslednik številnih španskih zvezdnikov iz preteklosti. Pri 19 letih je zanj to šele druga sezona med člani in bi lahko še nastopal v kategoriji U23.





Pri moštvu so dolgo govorili, da letos zagotovo ne bo nastopil na tritedenski dirki, a so si očitno premislili, potem ko je dobil dirko Circuito de Getxo. Med športnimi direktorji bo na dirki tudi Andrej Hauptman. Obeta se izjemna Vuelta z odlično zasedbo, pa čeprav bodo manjkali najboljši trije z letošnje dirke po Franciji - Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar in Geraint Thomas. Še vedno pa ugibamo, ali bo na dirki nastopil Primož Roglič, ki bi napadal že četrto zaporedno zmago.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ