Vuelta: Peter Sagan potrdil, znanih Froomovih osem kolegov

Vuelta: Peter Sagan potrdil, znanih Froomovih osem kolegov
17.08.2015 AVTOR: D. Z.
Kdo vse bo nastopil na dirki po Španiji? Ogromno zvezdnikov. 15 ekip je že potrdilo deveterico, zdaj tudi veliki Sky s Christopherjem Froomom.

O tem, kdo vse naj bi nastopil na letošnji dirki po Španiji smo že pisali. Zdaj je ekipo potrdil tudi Sky. Lani drugi - zaostal je samo za Albertom Contadorjem, ki ga letos na startu ne bo - Christopher Froome je že prej dejal, da bo po zmagi na Touru nastopil tudi na Vuelti. Zdaj je znanih osem preostalih kolegov. Ob njem bosta že kolesarja, ki sta ga podpirala tudi na dirki po Franciji. Torej Nicolas Roche in Geraint Thomas.

Potem bosta tam znanca z dirke po Sloveniji Mikel Nieve (na dirki po Sloveniji je zaostal samo za Primožem Rogličem) in Salvatore Puccio, pa Vasilij Kirijenka, Christian Knees, Ian Boswell in hribolazec Sergio Luis Henao. »Po tretji zmagi na dirki po Franciji je za nami nepozabno poletje. Pomembno pa je, da hitro nadaljujemo, da si postavimo nove cilje in se osredotočimo na nove izzive. Za Vuelto smo izbrali močno ekipo. Pravo mešanico nadarjenosti in izkušenosti, ki bo lahko skozi naporne tri tedne lahko podpirala Chrisa Frooma, « je dejal glavni mož moštva Dave Brailsford.

Pri konkurenčnem Tinkoff Saxu deveterico izbrancev še skrbno skrivajo. So pa vsaj delček že razkrili. Rafal Majka bo kandidat za najvišja mesta, po izjemnih predstavah na dirki po Franciji – ubranil je zeleno majico, a etapne zmage mu vseeno ni uspelo osvojiti – pa se bo na dirko po Španiji vrnil Peter Sagan. Sagan bo na Vuelti nastopil že tretjič. Leta 2011 je dobil kar tri etape. Slovak kljub izjemnim predstavam pa na tritedenskih dirkah že od Toura 2013 ni slavil etapne zmage. Sagan naj bi Vuelto odpeljal za pripravo na svetovno prvenstvo, ki bo v Richmondu v ZDA.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ