Vuelta: Podtaknil požar, zagorel avtobus

Vuelta: Podtaknil požar, zagorel avtobus
01.09.2017 AVTOR: D. Z.
Večer pred 12. etapo na dirki po Španiji so pravi šok doživeli pri moštvu Aqua Blue Sport. Zagorel je njihov avtobus.

V sredo zvečer je na dirki po Španiji prišlo do zapleta. V sredo zvečer je prišlo do požara, zagorel je avtobus moštva Aqua Blue Sport.

Na start so se kolesarji in osebje tako pripeljali kar z običajnim avtobusom. “Za nas je to velika izguba. Ampak, delamo naprej. Deležni smo veliko podpore, še posebej s strani organizatorjev, ki so nam priskrbeli avtobus. Sicer ni idealen, vendar opravi svoje, ” je dejal mož za odnose z javnostjo pri moštvu Niall O’Connor. Kolesar Mark Christian pa je dodal:

“To je precej manj od tistega, kar smo vajeni, ampak smo zadovoljni s tem, kar imamo. Organizatoji pa nam zelo pomagajo in za to smo jim hvaležni. ” Sicer pa ekipa nastopa na sploh prvi tritedenski dirki, na Vuelto pa je prišla po zaslugi posebnega povabila podjetja Unipublic, organizatorja Vuelte. Sicer pa je policija že našla osebo, ki je podtaknila požar. Trenutno je v priporu, saj naj bi v sredo zvečer podtaknil še več požarov.

Avtobus naj bi zažgal tako, da je zažgal vzmetnico in jo vrgel pod avtobus. Sicer pa je bil avtobus parkiran v bližini avtobusov Astane in Bore Hansgrohe. “Izgubili smo nekaj čevljev in čelad, pa drugih malenkosti. Pač, stvari, ki jih običajno pustiš na avtobusu. Šlo je za naključen, bizaren napad, ” je dodal Conor Dunne: “Prav veliko se ne bo spremenilo. Še vedno imamo naša kolesa, kar je najbolj pomembno. Lahko bi bilo precej slabše in bi požgal avtobus s kolesi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ