Vuelta: Prolog razburja kolesarje ... res prenevarno?

Vuelta: Prolog razburja kolesarje ... res prenevarno?
20.08.2015 AVTOR: D. Z.
V soboto se bo začela dirka po Španiji. Najprej s prologom v pristanišču Banus. A zdi se, da je trasa prologa prenevarna.
Na družabnih omrežjih so zaokrožile fotografije s trase ekipnega kronometra, s katerim se bo v soboto začela 70. dirka po Španiji. Prolog bo dolg dobrih sedem kilometrov. Poteka pa ob obali in očitno tudi po ne tako utrjenih poteh. Tudi Mateja Mohoriča smo povprašali, če je trasa res tako nevarna, kot se zdi na nekateri fotografijah, kjer je vidno, da se kolo rahlo pogrezne tudi v pesek.

"Naši pravijo, da je zelo nevarno, da bi morali nevtralizirati etapo. Meni se ne zdi tako zelo nevarno. Je pač kompakten makadam, droben pesek. Ni pa tako, da bi se guma ugreznila za več kot za kakšen milimeter," je pojasnil Mohorič. Obenem nam je poslal tudi dve fotografiji z ogleda trase.

Eden izmed predstavnikov kolesarjev na dirki po Španiji Jose Juis de Santos je za AFP priznal, da je trasa zelo nevarna, a je poudaril, da so z organizatorji že dogovorjeni za sestanek. Rešitev bodo iskali v četrtek pozno popoldne.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ