Vukovar z urejeno infrastrukturo vabi na kolesarsko doživetje

Vukovar z urejeno infrastrukturo vabi na kolesarsko doživetje
21.04.2019 AVTOR: Uredništvo

Hrvaška iz leta v leto postaja boljša kolesarska destinacija, privlačni pa niso le otoki Dalmacije ali vrhovi Velebita.

Vukovarsko - Srijemska župnija se vse bolj aktivno poizkuša priključiti kolesarskemu zemljevidu Hrvaške. Zgodovine mesta Vukovar ni potrebno posebej opisovati, marsikdo pa bi si verjetno želel, da se obdobje devetdesetih let ne bi zgodilo. A Vukovar živi dalje, tudi s pomočjo kolesarskega turizma. Steber infrastrukture je pot Donava ki poteka preko cele Hrvaške in je vključena tudi v vseevropsko pot Eurovelo 6. Del v vukovarsko-sremski župniji povezuje mesti Vukovar in Ilok, lahko pa jo po stranskih poteh povežete tudi v krog.

Še bolj privlačna je pot Srem, ki vam omogoča raziskovanje majhnih vasic in zaselkov v žuniji, brez strahu, da bi se kje na poti izgubili. Na krožni poti, ki vas po poti popelje skozi več kot deset naselij, kolesarja spremlja neokrnjena narava, majhna mesta in zgodovina na vsakem koraku. Hkrati ni strahu, da bi vas pretirano ovirali avtomobili, saj pot ne vodi preko glavnih prometnic.

Če se odpravljate v Vukovar, se pred začetkom kolesarjenja ustavite na eni od infotočk, kjer boste dobili vse potrebne informacije in kolesarske karte, prava pot je zaznamovana tudi z oznakami ob cesti. Hkrati je luč sveta v Vukovarju že ugledal tudi prvi Bike shop, kjer bodo poskrbeli za najnujnejša popravila in dodatne zračnice, zaenkrat pa je še vedno priporočljivo, da se na kolesarjenje odpravite s svojim kolesom. Ko bo zanimanje še nekoliko večje, pa tudi najem modernih cestnih koles najbrž ne bo problem.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ