Vzemite EPO, povzpnite se na Mont Ventoux - in Nizozemci vam bodo plačali za to!

Vzemite EPO, povzpnite se na Mont Ventoux - in Nizozemci vam bodo plačali za to!
04.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Skupina nizozemskih raziskovalcev bo opravila študijo o efektih eritropoetina na kolesarje, zato potrebujejo 48 kandidatov, ki bodo za svoj podvig tudi plačani.
Raziskovalci na Nizozemskem so se za takšno potezo odločili, ker trdijo, da zanesljive raziskave, ki bi dokazala pozitivne učinke eritropoetina na dosežke kolesarjev, sploh še ni bilo. Zato želijo spremljati skupino posameznikov, učinke EPA na njihove vožnje in tudi možne stranske učinke, ki jih zloraba prepovedane substance lahko povzroči.

Zato bodo izbrali skupino 48 posameznikov med 18 in 45 letom starosti, ki morajo biti izkušeni kolesarji. Čakal jih bo program, dolg 12 tednov, med katerim bo na sporedu 15 dni za trening in na koncu 150 kilometrov dolga dirka s ciljem na Mont Ventouxu.

Vsakemu sodelujočemu kolesarju bodo EPO vbrizgali osemkrat, a da bo izkušnja še bolj zanimiva, jih bo nekaj namesto EPA dobilo le placebo. Tako bodo lahko zagotovo preverili, kakšne učinke ima eritropoetin na vožnjo dobro treniranega posameznika.

Sodelujoči bodo za svoje napore prejeli po 860 evrov, kar je lepa nagrada za nekaj kolesarskih dni, kjer se boste počutili kot superman na kolesu. Če si želite postaviti izvrsten čas na vetrovni gori, Mont Ventouxu, je nizozemska ponudba odlična priložnost.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ