Wada opozarja nogometaše: Lahko ste naslednji Armstrong

Wada opozarja nogometaše: Lahko ste naslednji Armstrong
13.11.2012 AVTOR: D. Z.
Prvi mož Svetovne protidopinške agencije John Fahey je na brezbrižen odnos do boja proti dopingu v nogometu opozoril predsednika Uefe Michela Platinija.
Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini naj bi v preteklosti večkrat poudaril, da doping v nogometu ne obstaja. In to je zdaj očitno še kako razjezilo predsednika Svetovne protidopinške agencije Johna Faheyja.

"V vsakem športu je doping. Nekateri pa naredijo več kot drugi za to, da goljufe dobijo. Imen ne bom našteval. Podobno velja za države in agencije. Nekatere so pač bolj učinkovite kot druge. Vendar, še se lahko izboljšamo. Noben šport ni imun na doping. Enako velja za nogomet. Če bi sam vodil krovno organizacijo kakšnega izmed športov, si ne bi upal trditi, da v tem športu ni dopinga. Naslednji Lance Armstrong se lahko zgodi v katerikoli disciplini, tudi v nogometu," je dejal Fahey.

Poudaril je, da je ponosen na to, da so nekateri teniški igralci, kot so Roger Federer, Novak Đokovič in Andy Murray sami pozvali k bolj strogim dopinškim kontrolam v njihovem športu. Obenem pa se je obregnil tudi ob Lancea Armstronga in fotografijo, ki jo je objavil na svojem twitterju, ko leži na kavču, nad njim pa so uokvirjene rumene majice z vseh sedmih dirk po Franciji, ki jih je dobil. Letos pa so mu te zmage odvzeli.

Fahey je novinarju francoskega spletnega portala rmcsport odvrnil, da fotografije ni videl, vendar: "Lane očitno meni, da je na tem svetu še kdo, ki ga spoštuje. Te lovorike je ukradel. Rumene majice, ki jih razkazuje, ne pomenijo nič. Nimajo vrednosti. Zelo me je razočaral. Bil je najuspešnejši kolesar v zgodovini. Osebno sem ljubitelj šoprta in rad imam moje junake. Armstrong je bil med njimi. Zdaj pa ni nič drugega, kot goljuf. Nisem jezen, ampak ponosen, da smo ga ujeli."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ