Wada v finančnih težavah, boj proti dopingu ogrožen?

Wada v finančnih težavah, boj proti dopingu ogrožen?
19.11.2012 AVTOR: D. Z.
Iz Svetovne protidopinške agencije so sporočili, da razmišljajo o uveljavitvi štiriletne prepovedi nastopanja za tiste športnike, ki bi jim dokazali jemanje najstrožje prepovedanih poživil.
Večje kazni za hude prestopnike
Na konferenci v Montrealu so iz Wade sporočili, da razmišljajo o štiriletni prepovedi nastopanja za "resne prestopnike". Za zdaj so taki grešniki deležni dveletne prepovedi. To naj bi uvedli leta 2015. Med resne kršitve spada zloraba anabolikov, rastnih hormonov, snovi za prikrivanje ter tudi transport in prekupčevanje s prepovedanimi poživili.

"To je z namenom, da izboljšamo učinkovitost protidopinškega programa. Športniki se morajo zavedati, da bodo za dopinške prekrške plačali in da s tem veliko tvegajo. Prepričan sem, da bo to sporočilo jasno in da se bodo z uvedbo kazni strinjali tudi naši podporniki," je dejal predsednik Wade John Fahey.

28 milijonov je premalo
Obenem se je pritoževal nad tem, da ima Svetovna protidopinška agencija že od leta 2011 podoben proračun, ki letno znaša 28 milijonov ameriških dolarjev. Tudi za prihodnje leto se ta številka ne bo povečala, zato je Fahey že poudaril, da bodo morali še nekoliko zategniti pasove:

"Že drugo leto zapored se nam proračun ni povečal in čeprav se zavedamo gospodarske krize, ta zamrznitev v boju proti dopingu ni dobra. Zdaj je jasno, da doping ni zgolj težava, omejena na šport, ampak zajema celotno družbo. Wada je morala v zadnjih dveh letih poseči po prihrankih, da je lahko krila nastale stroške. A, če bo proračun ostal nespremenjen, potem bomo morali ukiniti nekatere aktivnosti." Seveda ni jasno, pri katerih športih bodo to storili in za kakšne aktivnosti sploh gre.
Značke: Cestno
Komentarji
DusanK 19.11.2012 18:27V uvodnem odstavku imate 3 pravopisne napake !


----------------------------- ------------------------------ -------

uploaded 

Zajebanec 19.11.2012 18:34
@DusanK:V uvodnem odstavku imate 3 pravopisne napake !


----------------------------- ----------------------------- - ------- 

pocari pač...kul

hmm 19.11.2012 19:35

Pobi ne se hecat in ("žalit"), ... se lahko zaklene.smeh 

hmm 19.11.2012 19:48

Kar se pa njihovih finančnih težav tiče, se lahko obrnejo na njihove največje podpornike in oboževalce njihovih metod za odkrivanje "grešnikov".

Zagotovo bodo (anubis, luftpumpa, bullshitman, ljublančan, ... in še kdo) nakazali po par 100-tk $$$, pa bo...smeh

DusanK 19.11.2012 20:14

Leta 2015 je prepozno, 4 leta pa premalo.

Zajebanec 19.11.2012 20:20

Wado treba ukinit,pa si naj pomaga vsak kako hoče...kul

Mazejevi 'dobro jutro zaželela' predstavnica protidopinške organizacije   44 Komentiraj Pošlji Tiskaj       Velikost pisave Vail, 19.11.2012, 17:54 | M.F.  

Slovenska alpinka Tina Maze v Združenih državah Amerike nima težav le z možnostmi za dober smukaški trening, ampak so ji ponedeljkovo jutro popestrili predstavniki protidopinške organizacije.

  Tina MazeMazejevo je v Vailu obiskala predstavnica protidopinške organizacije. (Foto: Twitter)

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze današnjega dne na pripravah v Vailu ni začela tako, kot bi si sama najbolj želela, saj jo je v jutranjih urah obiskala predstavnica protidopinške organizacije, nekaj podobnega pa se je pred dnevi zgodilo tudi Američanu Bodeju Millerju. S fotografije, ki jo je objavila na svojem Twitterju, je moč razbrati, da testiranje ni bilo nič kaj prijetno, saj so ji odvzeli kar nekaj epruvet krvi.

"Ravno sem želela zapustiti sobo in se odpraviti na trening slaloma, ko je vstopila predstavnica protidopinške organizacije," je na svojem profilu zapisala vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju in dodala: "To je del igre! Kljub vsemu je bil trening uspešen."

DusanK 19.11.2012 20:35

Malo tažleht krvi je treba vsakmu spustit.kaže jezik

kolesko 22.11.2012 10:02

Kaj pa, je FIFA ukinla financiranje? ;)

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ