Wada v finančnih težavah, boj proti dopingu ogrožen?

Wada v finančnih težavah, boj proti dopingu ogrožen?
19.11.2012 AVTOR: D. Z.
Iz Svetovne protidopinške agencije so sporočili, da razmišljajo o uveljavitvi štiriletne prepovedi nastopanja za tiste športnike, ki bi jim dokazali jemanje najstrožje prepovedanih poživil.
Večje kazni za hude prestopnike
Na konferenci v Montrealu so iz Wade sporočili, da razmišljajo o štiriletni prepovedi nastopanja za "resne prestopnike". Za zdaj so taki grešniki deležni dveletne prepovedi. To naj bi uvedli leta 2015. Med resne kršitve spada zloraba anabolikov, rastnih hormonov, snovi za prikrivanje ter tudi transport in prekupčevanje s prepovedanimi poživili.

"To je z namenom, da izboljšamo učinkovitost protidopinškega programa. Športniki se morajo zavedati, da bodo za dopinške prekrške plačali in da s tem veliko tvegajo. Prepričan sem, da bo to sporočilo jasno in da se bodo z uvedbo kazni strinjali tudi naši podporniki," je dejal predsednik Wade John Fahey.

28 milijonov je premalo
Obenem se je pritoževal nad tem, da ima Svetovna protidopinška agencija že od leta 2011 podoben proračun, ki letno znaša 28 milijonov ameriških dolarjev. Tudi za prihodnje leto se ta številka ne bo povečala, zato je Fahey že poudaril, da bodo morali še nekoliko zategniti pasove:

"Že drugo leto zapored se nam proračun ni povečal in čeprav se zavedamo gospodarske krize, ta zamrznitev v boju proti dopingu ni dobra. Zdaj je jasno, da doping ni zgolj težava, omejena na šport, ampak zajema celotno družbo. Wada je morala v zadnjih dveh letih poseči po prihrankih, da je lahko krila nastale stroške. A, če bo proračun ostal nespremenjen, potem bomo morali ukiniti nekatere aktivnosti." Seveda ni jasno, pri katerih športih bodo to storili in za kakšne aktivnosti sploh gre.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ