Wahoo predstavil novo Speedplayevo serijo pedal, vključno z merilcem moči

Wahoo predstavil novo Speedplayevo serijo pedal, vključno z merilcem moči
19.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Wahoo Fitness

Dve leti nazaj je Wahoo kupil podjetje Speedplay, končno pa je predstavil posodobljene linije pedal, ki so jih ljubitelji dolgo pričakovali. Wahoo je predstavil tudi merilec moči Powerlink Zero, podrobnosti pa niso razkrili.

Speedplayeva pedala v obliki lizike so pri določenem segmentu cestnih kolesarjev zelo priljubljena, zato jih je novica o nakupu podjetja s strani Wahooja navdala z negotovostjo, a tudi s pričakovanjem izboljšane linije izdelkov.

Trajalo je precej dlje, kot so si tudi pri Wahooju zamišljali, a so po dveh letih vendarle predstavili nove linije pedal. Na voljo so vam linije Nano iz titana, najbolj popularna Zero iz nerjavečega jekla, serija Aero, prav tako iz nerjavečega jekla, in denarnici nekoliko bolj prijazna verzija Comp, ki je kromirana. Za linijo Speedplay Zero boste odšteli 230 evrov, ko bodo na voljo - v Evropi naj bi bili dostopni v drugi polovici letošnjega poletja.

Težko pričakovana je bila tudi novica o novem Wahoojevem merilcu moči, kar naj bi bil glavni razlog za nakup pedal Speedplay. Predstavili so merilec moči Powerlink Zero, a so bili z informacijami zelo skopi: maloprodajna cena ni znana, ni znana niti njihova natančnost ali način polnjenja, bo pa sistem Powerlink Zero iz nerjavečega jekla tehtal 276 gramov, kar je le 55 gramov več kot serija pedal Zero.

Wahoo zagotavlja, da so pri novi liniji pedal izboljšali pripombe iz preteklosti, uporabniki so se pritoževali predvsem nad slabo vodotesnostjo pedal in posledično konstantno potrebo po podmazovanju pedal. Zdaj Wahoo zagotavlja, da mazanje notranjosti pedal - prej so uporabniki morali uporabljati poseben Speeplayev sprej - ne bo več potrebno.

Prav tako naj bi nekaj izboljšav naredili pri sistemu zapenjanja - blokejih na čevljih, ki so pri Speedplayu večji kot pri denimo Lookovem sistemu, saj čevelj zaobjame pedala, ne obratno. Blokeji so imeli prej težave z rjavenjem, ki naj bi se zdaj prav tako vsaj izboljšale.

Predvidene maloprodajne cene pedal Wahoo Speedplay:

Nano: €449.99

Zero: €229.99

Comp: €149.99

Aero: €279.99

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ