Wahoo z Elemnt Rivalom vstopa na trg pametnih športnih ur

Wahoo z Elemnt Rivalom vstopa na trg pametnih športnih ur
17.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Wahoo

Ameriško podjetje Wahoo je danes predstavilo športno uro Elemnt Rival, ki tehnologijo njihovih priljubljenih kolesarskih računalnikov predstavlja tudi drugim športnikom, še posebej triatloncem.

Podjetje iz Atlante je že nekaj časa želelo vstopiti na trg pametnih športnih ur, zato so razvijalcem naročili, da naj znanje iz njihovih kolesarskih računalnikov Elemnt, ki so zelo priljubljeni med športniki, prenesejo in »zapakirajo« še v uro.

Nastal je Elemnt Rival, športna ura z različnimi profili dejavnosti, ki je zelo prilagojena triatloncem. Odlikujejo jo funkcija samodejnega zaznavanja in prehajanja med športnimi profili za triatlonce, ki jim med menjavami športa tako ni potrebno biti pozoren na funkcije ure, zaslon iz Gorilla stekla pa se samodejno prilagaja tudi na zunanjo svetlobo.

Pri oblikovanju izgleda so se zgledovali po Garminovem Fenixu, Rival bo prav tako moč upravljati le z gumbi, zaslona na dotik ta različica ne ponuja, odlikuje pa ga zelo dobra baterija, ki pri normalnih funkcijah ure zdrži do 14 dni, v polni športni pripravljenosti z GPS-om, barometričnim višinomerom in senzorjem srčnega utripa na zapestju pa do 24 ur.

Ura za komuniciranje uporablja sistema Bluetooth in Ant+, zato je povezljiva z vsemi dodatki drugih izvajalcev, prav tako z njo brez težav povežete Wahoojeve trenažerje. Povezuje se z enako aplikacijo kot kolesarski računalnik, prav tako lahko podatke iz ure simultano spremljate tudi na kolesarskem računalniku in obratno.

Elemnt Rival je tako odgovor Wahooja na izdelke drugih blagovnih znamk, ki športnikom ponujajo tako uro kot kolesarski računalnik, ki sta povezana v enak ekosistem in uporabljata podatke drug drugega.

In če so Garminovi izdelki na trgu že preizkušeni in uveljavljeni, ima Wahoo z Elemnt Rivalom veliko prednost v konkurenčni ceni - na njihovi spletni strani si svoj model lahko zagotovite za 379 dolarjev ali 320 evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ