Warenskjold z naslovom prvaka do 23 let potrdil izjemen talent

Warenskjold z naslovom prvaka do 23 let potrdil izjemen talent
19.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na svetovnem prvenstvu v Avstraliji se je dogajanje nadaljevalo s kronometrom mlajših članov. Konkurenca na štartu je bila okrnjena, prvak pa je postal Norvežan Soren Warenskjold.

Svetovno prvenstvo v Avstraliji zaznamujejo tudi številne odpovedi, saj si reprezentance zaradi visokih stroškov številčnih odprav ne morejo privoščiti, zato je konkurenca predvsem v mlajših kategorijah nekoliko okrnjena.

A to ne pomeni, da ne tekmujejo najboljši kolesarji sveta, Norvežan Soren Warenskjold je že pred prvenstvom veljal za morda glavnega favorita za zlato odličje in mavrično majico, kar je na 28,8 kilometra dolgi progi v Wollongongu, ki jo zaznamujejo tehnično zahtevni zavoji, tudi potrdil.

Nosilci kolajn so letos že blesteli

Warenskjold, ki je lani in letos dobil tri etape na dirki Tour de l'Avenir, je za 17 sekund ugnal Belgijca Aleca Seagerta, ki je letos na Portugalskem postal evropski prvak v vožnji na čas. Tretji je bil zmagovalec Gira za kolesarje do 23 let Leo Hayter.

Izpostaviti velja še Frana Miholjevića, ki je z 11. mestom dokazal, da ima velik potencial. Slovenija svojega predstavnika na štartu ni imela. Od kolesarjev v prvi deseterici le trije (Currie, Bevort, Milesi) še nimajo sklenjene profesionalne pogodbe z eno od ekip iz svetovne serije ali z ravni Pro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ