"Wiggins lahko postavi mejnik, ki bo dolgo obveljal"

"Wiggins lahko postavi mejnik, ki bo dolgo obveljal"
29.01.2015 AVTOR: D. Z.
Tehnični direktor British Cyclinga Shane Sutton je spregovoril o Bradleyju Wigginsu in postavljanju rekorda v vožnji na eno uro. "Ko ga bo postavil Wiggins, bo to pravi mejnik ..."

»Brad lahko postavi mejnik, ki bo dolgo obveljal, « je med drugim dejal Shane Sutton. A obenem je opozoril, da bosta naslednja dva kolesarja, ki bosta poskušala podreti rekord še kako nevarna. Govorimo o Jacku Bobridgu, ki se bo podviga lotil v soboto v Melbournu, in Rohanu Dennisu, ki bo rekordno znamko poskušal popraviti teden dni kasneje v Švici.

»Glede tega rekorda sem pred dnevi govoril z Bradom. Mislim, da bo Bradley postavil nov mejnik, vendar ne bo lahko. Tu imamo Jacka, ki si lasti svetovni rekord v vožnji na štiri kilometre in se bo tega lotil ta teden. Govorila sva o Rohanu in Jacku. Oba bosta postavila visoke standarde. Brad bo zato moral trdo delati. Vendar, če bo kdo postavil mejnik, ki bo zdržal več časa, potem bi rekel, da bo to zagotovo Brad, « je dejal Sutton.

Sicer pa je Sutton avstralski trener, s katerim je Wiggins sodeloval večji del svoje kariere. Sutton je prepričan, da lahko Wigginsu to uspe predvsem zato, ker je do zdaj dokazal, da se lahko osredotoči na en dogodek in naredi vse, da bi mu uspelo doseči cilj. »Gre za tisto posebno osredotočenost na en dogodek, ki ga ima. Poglejte njegovo vožnjo na lanskem svetovnem prvenstvu. Večina ljudi si je mislila, Tony Martin je najboljši, vendar pa je bil Brad v luči zmage na olimpijskih igrah in na Touru preprosto najboljši. Mislim, da Brad zdaj podobno razmišlja tudi o rekordu v vožnji na eno uro. S podporo, ki jo ima ob sebi. Moštvo Sky in celoten paket. Mislim, da lahko postavi nov mejnik. «

Prav Sutton je leta 2013 zapustil Sky, saj je prevzel vlogo, ki jo opravlja še danes. Kot že rečeno je tehnični direktor British Cyclinga. In tako je še kako pozoren na kolesarje, ki bodo postavljali rekorde v vožnji na eno uro. Eden izmed tistih, na katerega je veliko stavil, je bil tudi Alex Dowsett, nekoč člana Skya, zdaj pa Movistarja. Britanec je namreč odličen kronometrist, ki je načrtoval vožnjo na eno uro, vendar si je poškodoval ključnico:

»S to poškodbo bo moral Alex po vsej verjetnosti nekoliko odložiti ta podvig, saj prihaja čas, ko se bo moral bolj posvetiti cestnim dirkam. Če pa hočeš dobro opraviti vožnjo na eno uro, potem moraš opraviti ogromno specifičnega treninga. Škoda, saj je odličen kronometrist, ki lahko ob dobrem dnevu konkurira najboljšim. Na Giru je premagal tudi Bradleyja, bil je najboljši na igrah Commonwealtha, potem ko so že vsi menili, da bo zmagal Dennis, ki velja za enega najboljših. Ima dobre predispozicije. Ne pozabite. Kariero je začel tu, na naši akademiji. Pričakoval sem, da bo Alex odpeljal odlično, zato je škoda, da se je to zgodilo. « Vseeno pa je Sutton poudaril, da ne verjame, da bi lahko Dowsett v vožnji na eno uro prevozil več kilometrov kot Wiggins.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ