Wiggins vendarle obupal

Wiggins vendarle obupal
21.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bradley Wiggins je opustil misel, da bi na olimpijskih igrah v Tokiu nastopil v veslanju. Sicer pravi, da trenira, vendar premalo.

Poletne olimpijske igre v Tokiu so vse bliže. Na sporedu bodo leta 2020. Bradley Wiggins je po izjemni kolesarski karieri - končal jo je leta 2016 - napovedal, da se bo poskušal spet uvrstiti na olimpijske igre. Vendar pa tokrat ne v kolesarstvu – medalje je osvajal na velodromu, pa tudi v vožnji na čas – ampak v veslanju na mirnih vodah. Zdaj je to idejo očitno opustil:

“Še vedno vsak dan treniram. Vsaj večino dni. Vendar pa sem se odločil, da na olimpijske igre ne grem, saj imam preveč drugih obveznosti,” je Bradley Wiggins dejal v televizijskem šovu Adama Greena: “Moram si privoščiti počitek. Preprosto nimam časa, da bi treniral trikrat dnevno. Če bi želel doseči želeno raven, bi moral tako trenirati. Gre za polno zaposlitev.” Bradley Wiggins je prvi Britanec, ki je leta 2012 dobil dirko po Franciji. Obenem je dobil še številne krajše etapne dirke. Postal je tudi svetovni in olimpijski prvak v vožnji na čas. Še vedno je rekorder v vožnji na eno uro. Prav na velodromu je osvojil večino olimpijskih medalj. Skupno pa jih ima kar osem. Od tega pet zlatih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ