Wiggins: Razumem, zakaj bi Cavendish moral oditi

Wiggins: Razumem, zakaj bi Cavendish moral oditi
21.08.2012 AVTOR: D. Z.
V medijih se že nekaj časa pojavljajo govorice, da si Mark Cavendish kljub pogodbi želi zapustiti Sky. Zdaj se je oglasil tudi njegov klubski kolega Bradley Wiggins.
Mark Cavendish je imel v preteklih sezonah vedno povsem predano ekipo, ki je naredila vse, da ga je pripeljala v zaključek, kjer je Cavendish obračunal s preostalimi sprinterji. Svetovni prvak je pred letošnjo sezono prestopil v domači Sky, kjer pa je bilo vse podrejeno osvojitvi rumene majice na dirki po Franciji. To jim je z Wigginsom tudi uspelo, medtem ko Cavendishu kljub trem etapnim zmagam ni uspelo ubraniti zelene majice.

Britanec si zato kljub še veljavni pogodbi želi predčasno zapustiti ekipo in najti sredino, kjer bi se spet vse vrtelo okrog njega in njegovih sposobnosti v sprintih. "Osebno sem na dirkah z njim užival. Je dobra družba, vendar razumem, zakaj bi moral oditi," je dejal Bradley Wiggins, ki je še dodal: "Tako kot mnogi drugi ga tudi sam rad gledam zmagovati. Če hoče spet dobiti šest, mogoče sedem ali osem etap na Touru in osvojiti zeleno majico, potem mora najbrž res zamenjati ekipo."

Razlog je preprost. Cavendish je na letošnjem Touru sicer dobil tri etape, vendar je to bilo zanj premalo. "Če hočemo v kolesarstvu povsem prevladovati in dobiti vse tri tritedenske direk, potem se moramo posvetiti temu. Na žalost smo na Touru videli, da se obema stvarema ne moremo posvetiti," je še pojasnil 32-letni Wiggins, prvi Britanec, ki je dobil Tour de France.

Tudi glavni menedžer moštva Dave Brailsford je v enem izmed intervjujev poudaril, da se bo moštvo povsem posvetilo Froomeu in Wigginsu in da povsem razume Marka Cavendisha. Za najboljšega sprinterja se že zanimajo številne ekipe. Govori se o Omega Pharmi Quick Stepu, moštvu Orica GreenEdge ...

foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ