Wigginsova zgodba: 21 dni do slave

Wigginsova zgodba: 21 dni do slave
23.01.2014 AVTOR: Matej Zalar
21 Days to Glory je uradna knjiga ekipe Team Sky, ki opisuje dogodke na Tour de Franceu 2012.

Knjiga zaenkrat v slovenskem prevodu še ni dostopna, lahko pa jo naročite prek:

Amazona: www.amazon.com/21-Days-Glory- Official-France/dp/0007506619

Uradne strani ekipe Sky: www.teamsky.com/article/0,272 90,17546_8189312,00.html

Povezava za prenos aplikacije preko iTunesov: itunes.apple.com/gb/app/team- sky-21-days-to-glory-app/id570 178861?mt=8 

Ena izmed bolj dramatičnih francoskih pentelj v zadnjih letih je prinesla mnogo incidentov znotraj ekipe in končno zmago Bradleya Wigginsa, zaradi katere je kasneje v Angliji prejel tudi viteški naziv.

Knjigo je napisala znana britanska novinarka in pisateljica Sarah Edworthy in jo naredila zelo berljivo. Opisuje dogodke vsakega izmed 23 dni na Touru leta 2012, od izgube Kanstantina Siutsova v tretji etapi, dramatičnih padcev v prvem tednu dirke in končnega slavja Wigginsa na Elizejskih poljanah.

Vendar pa, ker gre za uradno knjigo ekipe Sky, v pripovedi manjkajo tiste sočne podrobnosti, na katere so kolesarski navdušenci po svetu upali, predvsem ozadje spora med Wigginsom in Froomom v gorah in pa razočaranje takrat aktualnega svetovnega prvaka Marka Cavendisha, ki od ekipe praktično ni dobil nobene pomoči.

Zato se knjiga bere zelo lepo, vendar pa s samim besedilom ne ponudi prav veliko novega. Vredno nakupa jo delajo predvsem čudovite slike uradnega fotografa Scotta Mitchella, ki je poskrbel za neverjetne slike kolesarjev po koncu etap, od “razbitega ” Cavendisha po padcu v ekipnem avtobusu, zašite arkade Bernharda Eisla in mnogih lepih slik Wigginsa in ekipe v času pred in po dirki.

Te slike niso dostopne nikjer drugje, zato pomenijo pravo dodano vrednost knjigi, ki je za navijače Skya obvezno branje. So pa pri Skyu za vse uporabnike iPhonov in iPadov poskrbeli za še eno dobrodošlo novost.

Preko iTunesov si lahko brezplačno naložite aplikacijo 21 Days to Glory, in ko imate aplikacijo zagnano, telefon preprosto peljete čez slike, ki so označene s posebnim znakom za zvočni signal. Aplikacija tako sama prepozna sliko in vam ponudi komentar uradnega fotografa Scotta Mitchella o tem, kako je slika nastala. 

Video predstavitev aplikacije:
Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ