Wigginsu nova manjkajoča lovorika

Wigginsu nova manjkajoča lovorika
16.10.2015 AVTOR: D. Z.
V teh dneh poteka evropsko prvenstvo na velodromu. Gosti ga švicarski Grenchen. Omenimo uspeh Bradleyja Wigginsa v ekipni vožnji.

Grenchen gosti najboljše evropske kolesarje na velodromu. Med te se je vrnil tudi Bradley Wiggins. Britanec se je v zadnjih letih posvečal cestnemu kolesarstvu in uspelo mu je osvojiti olimpijski naslov, mavrično majico, pa še zmagati na dirki po Franciji. Zdaj se vrača v disciplino, v kateri je blestel pred kariero cestnega kolesarja.

Na velodrom se je dokončno preselil potem, ko je prav na dirkališču postavil tudi rekord v vožnji na eno uro. Želi si nastopiti na olimpijskih igrah v Riu. Sicer je tudi na velodromu osvojil že skorajda vse, kar bi si želel. Ima šest zlatih medalj s svetovnih prvenstev in tri zlate z olimpijskih iger. Eno je dodal v Londonu, ko je nastopil v vožnji na čas.

Manjkala mu je zlata medalja z evropskega prvenstva. Tokrat je v ekipnem zasledovanju na štiri kilometre skupaj s tremi kolegi prišel do zmage. V finalu so mu družbo delali Andy Tennant, Owain Doull in Jon Dibben. V finalu so se pomerili z gostitelji Švicarji. Za zmago je bil dovolj čas 3:55,243. Švicarji so bili skoraj dve sekundi počasnejši.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ