WorldTour v letu 2016 tudi za ženske

WorldTour v letu 2016 tudi za ženske
17.08.2015 AVTOR: Matej Zalar
Žensko profesionalno kolesarstvo bo prihodnje leto še korak bližje moškim kolegom. UCI tudi za njih pripravlja WorldTour.
Stanje v profesionalnem ženskem kolesarstvu res ni rožnato, se pa počasi izboljšuje. Z začetkom leta 2016 bo Mednarodna kolesarska zveza opustila svetovni pokal za ženske in uvedla WorldTour, po zgledu modela tekmovanja v moški karavani.

Trenutno imajo kolesarke na voljo le deset enodnevnih dirk v okviru World Cupa, ki so večinoma medijsko precej zapostavljene. Svetla izjema je bil letošnji La Course s televizijskim prenosom in bogatim nagradnim skladom, v prihodnje pa bo takšnih dirk še več.

WorldTour za ženske bo sestavljen iz 30 dirkalnih dni, v koledarju bodo tudi etapne dirke. Vse dirke bodo morale zagotoviti določeno obliko video prenosa - TV prenos, internetni stream ali video izbor najboljših trenutkov dirke, ki bo na splet prišel takoj po koncu dirke.

Situacija bo boljša tudi na socialnih omrežjih, saj bodo tematski "hashtagi" in strani na Twitterju ter Facebooku obvezni za vse organizatorji dirk. Natančen koledar dirk še ni znan, saj so bile prijave mogoče do začetka avgusta, vodilni pri krovni organizaciji pa trenutno odločajo, katerim dirkam bodo podelili status WorldTour dogodka.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ