Wout Van Aert zaradi bolečin v kolenu brez DP

Wout Van Aert zaradi bolečin v kolenu brez DP
23.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Mnogi kolesarji so odpovedali nastope na državnih prvenstvih. Mnogi zaradi strahu zaradi koronavirusa pred Tourom. Wout Van Aert pa ima drugačen razlog.

Wout Van Aert je sicer aktualni belgijski prvak v cestni vožnji in bi lahko v nedeljo branil ta naslov, a se je odločil, da se nastopu odpove. Razlog je poškodba kolena, ki jo je staknil na pripravah v Tignesu.

"Velika škoda je, da ne morem braniti majice. Sicer se nikoli ne bi odpovedal nastopu na državnem prvenstvu. Žal mi je tudi, da me ne bo na državnem prvenstvu v vožnji na čas. A obenem vem, da je to najboljša odločitev, saj ne želim ogroziti nastopa na dirki po Franciji." Tako se glasi izjava Wouta Van Aerta v sporočilu za javnost moštva Jumbo Visma.

Do poškodbe naj bi prišlo, ko se je Van Aert med treningom s kolenom udaril ob balanco. Van Aert je z delom ekipe na še zadnjih pripravah pred dirko po Franciji. Tam sta med drugimi tudi Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Van Aert je nameraval nastopiti tudi na današnjem kronometru, ki bi bil zadnji preizkus zanj pred uvodnim kronometrom dirke po Franciji. Ta bo na Danskem na sporedu 1. julija.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ