Yatesu generalka pred Tirrenom

Yatesu generalka pred Tirrenom
05.03.2017 AVTOR: D. Z.
Adam Yates je konkurente na najboljši možni način opozoril, da je pred dirko Tirreno-Adriatico odlično pripravljen.

Z zmago na enodnevni dirki v Italiji. Danes so nekateri kolesarji nastopili tudi na že 40 dirki GP Industria & Artigianato v Italiji.

Govorimo o razgibani dirki ekstra kategorije s startom in ciljem v Larcianu. Kolesarji so morali premagati 200 kilometrsko preizkušnjo. Na startu so bili številni zvezdniki, tudi Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Adamz Yates, Rigoberto Uran … Po uri dirkanja se je v ospredju izoblikovala skupina štirih ubežnikov, ki so si kmalu zatem privozili pet minut prednosti.

Za ubežniki se je podala Orica Scott, saj se je Adam Yates očitno zares dobro počutil in četverica je bila v predzadnjem krogu ujeta. 20 km pred ciljem pa so se začeli novi napadi. Tokrat tisti bolj resni. Kmalu je postalo jasno, da se bodo za zmago lahko potegovali samo še Adam Yates (Orica Sott), Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac), Richard Carapaz (Movistar Team), Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli), Egan Bernal (Androni Giocattoli) in Simon Clarke (Orica-Scott).

Sledili so novi napadi, a na koncu se je šesterica udarila za zmago. Yatesu je pomoč nudil tudi kolega Clarke, na koncu pa je prav Adam Yates imel največ moči. Britanec je po več kot štirih urah in 51 minutah premagal 23-letnega Ekvadorca Richarda Carapaza in izkušenejšega Rigoberta Urana. Nairo Quintana je bil 23., Vincenzo Nibali pa 26.

“Na zadnjem klancu sem poskušal pospešiti, vendar nisem mogel narediti razlike, tako da sem moral počakati na sprint. Lepo je priti sem in slaviti še drugo zmago. Ekipa je bila odlična. To je odlična popotnica za dirko Tirreno-Adriatico, ” je dejal Adam Yates, ki bo očitno med favoriti na zvezdnikov polni enodtedenski dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ