Z BICIKEL.COM in še kom, prek Alp

Z BICIKEL.COM in še kom, prek Alp
30.06.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
Dva Celjana sprejela izziv prečkanja Alp s kolesi v okviru tekmovanja CRAFT BIKE TRANSALP za leto 2012.

Ker udeležba na osemdnevni etapni dirki predstavlja velik finančni zalogaj, tudi vam ponujamo možnost, da z nakupom odličnega dresa proizvajalca BaneM podprete nastop naših dveh tekmovalcev.

Ekipa Bicikel.com prek Alp

Med 14. in 21. julijem 2012 bo potekalo že 15. gorsko etapno tekmovanje, ki ga poznamo pod imenom  CRAFT BIKE TRANSALP in ki je hkrati najbolj znano tovrstno tekmovanje na svetu. Na tekmovanju se bo s 600 kilometri razdalje in približno 20.000 metri višinske razlike spopadlo 550 ekip, ki jih sestavljata po dva kolesarja. Med številnimi amaterji in profesionalci bosta tudi dva Celjana, in sicer Primož Lindič ter Matej Kainz, ki bosta nastopila pod ekipnim imenom Bicikel.com prek Alp

Udeležba na tej tradicije polni prireditvi je za izkušenega gorskega kolesarja Primoža Lindiča izziv prve vrste: “Po tehtnem razmisleku sem se odločil sprejeti izziv, ki ga lahko ponudi samo Craft Bike Transalp. Osem dni in osem etap je prava preizkušnja za vse gorsko kolesarske navdušence”. To mnenje deli tudi Matej Kainz, prav tako izkušen gorski kolesar, ki se je navdušil nad idejo in možnosti udeležbe na tem tekmovanju vsekakor ni hotel izpustiti iz rok: “Ob ponudbi za udeležbo na Transalpu se enostavno nisem mogel odločiti drugače, odločitev je padla in s Primožem že kujeva taktiko za te naporne, a verjamem, da pestre in zanimive alpske etape”.

Gledano v celoti se bosta oba tekmovalca morala soočiti s kar dvajsetimi alpskimi prelazi na poti, ki vodi od kraja Oberammergau v Nemčiji pa vse do tradicionalnega ciljnega mesta Riva del Garda v Italiji. Preden se tekmovalci Transalpska ustavijo ob Gardskem jezeru, pa jih bo pot vodila mimo mest v Avstriji, kot so  Imst, Ischgl in Nauders, nato kraja Scuol v Švici in še mest Livigno, Ponte di Legno ter Madonna di Campiglio v Italiji. Nagrada za vse obremenitve in napore na poti je doživetje narave in njenih lepot, ki človeku jemljejo sapo. 

Da bi bila oba tekmovalca, ki bosta tekmovala v najmočnejši kategoriji MEN, kos temu izzivu, se bosta na tekmovanje temeljito pripravila, ob tem pa upala tudi na finančno pomoč sponzorjev in donatorjev. “Priprave na tekmovanje so se začele praktično že dan po odločitvi, motivacije in želje za trening ne manjka. Preden pa se lahko sploh postaviva na štartno črto bo potrebno urediti kar nekaj finančnih in logističnih stvari. Bicikel.com je kot najbolj prepoznaven športno kolesarski tiskan in spletni medij pri nas, s katerim že vrsto let sodelujem kot avtor potopisov, pokrila stroške prijave in nama omogočila nastop na tej osemdnevni etapni dirki prek Alp. Seveda pa se s tem šele vse začenja”, pravi Matej Kainz.

Še več, napori, ki so bili vloženi v priprave na tekmovanje, še dodatno pripomorejo k izpolnjevanju zadanih ciljev obeh posameznikov. “Da bi lahko pokazala in dokazala, da vložen trud ne bo zaman, pa se morava obrniti tudi na potencialne sponzorje in donatorje, saj nama brez njih ne bo uspelo izpolniti zadanega cilja”, pojasnjuje Primož Lindič. 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ