Z Brajkovičem okoli Alp

Z Brajkovičem okoli Alp
22.06.2012 AVTOR: D. Z.
V pripravah na 6. Maraton Alpe Scott je včeraj traso okoli Kamniško - Savinjskih Alp prevozilo več kot 40 rekreativnih kolesarjev. Imeli pa so posebno čast. Z njimi je kolesaril tudi Jani Brajkovič.
Brajkovič se je odzval na povabilo organizatorjev Maratona, zbrana druščina, skupaj z vodjo prireditve Janezom Jarmom in kamniškim županom Marjanom Šarcem, pa je zmagovalca 19. dirke po Sloveniji v Kamniku pričakala ob 10.uri.

Na njegovo željo so traso prevozili v obratni smeri kot sicer Maraton poteka, treninga s profesionalnim kolesarjem Astane pa so se udeležili kolesarji iz vse Slovenije, tudi iz Krškega, Novega mesta, Kopra ...

Brajkovič traso ni odpeljal turistično, pač pa za trening, zanesenjake, ki se večinoma pripravljajo na Maraton Alpe, pa je počakal na vrhu prelazov Črnivec, Pavličevo sedlo in Jezerski vrh. Za krog so potrebovali okoli štiri ure čiste vožnje.

»Zelo lepi kraji, ki jih malo manj poznam«, je traso Maratona pokomentiral  28-letni Belokranjec. Trening zanj ni bil počasen, presenečen je bil nad vožnjo kolesarjev, ki so tudi v klanec nekaj časa sledili njegovemu tempu. Ti, sicer navdušeni nad skupno vožnjo, so na drugi strani spoznali, kaj pomeni biti kolesar velikega formata. Imeli so priložnost občutiti, s kakšnim tempom in intenzivnostjo se profesionalni kolesarji, kot je Jani pripravljajo na največjo dirko na svetu.

Maraton Alpe Scott, ki velja za enega najatraktivnejših in najlepših maratonov pri nas, bo na sporedu v nedeljo, 1. julija s štartom ob 9.00 uri v Kamniku. Kolesarji bodo na trasi, ki jih bo vodila čez tri alpske prelaze - Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, premagali v skupnem 130km in 2000m višinske razlike, krog pa ponovno zaključili v Kamniku. Organizatorji na startu pričakujejo prek 700 kolesarjev, med njimi tudi znana imena slovenskega kolesarstva.

Sporočilo za javnost
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ