Z gorskimi kolesi na Mariborsko Pohorje

Z gorskimi kolesi na Mariborsko Pohorje
06.09.2012 AVTOR: Matej Zalar
Tik pred vrati je že 20. vzpon na Mariborsko Pohorje, ki bo letos v nedeljo, 9. septembra.
Legendarni vzpon od Peker do Bolfenka na Mariborskem Pohorju tradicionalno pripravlja Ganesha Team, gorsko kolesarski klub z odličnimi tekmovalci v gorsko kolesarskem vzponu. Na deset kilometrov dolgi in tehnično povsem nezahtevni progi tekmovalci premagajo 649 metrov višinske razlike, kar je obet za izjemno hitro predstavo. Po startu proga slaba dva kilometra poteka po asfaltu, potem pa po makadamu. Rekreativna športna prireditev tudi letos šteje za prvenstvo slovenske vojske.

Skupen štart vseh kategorij bo ob 11. uri pri izobraževalnem domu Pekre, cilj pa bo ob zgornji postaji pohorske vzpenjače (1037 m). Najboljše lahko tako na cilju pričakujemo že nekaj minut čez pol dvanajsto uro. Razglasitev najboljših bo v ciljnem prostoru ob 13.15, organizator pa poleg kosila z osvežilnim napitkom ali čajem obljublja še žrebanje nagrad. Organizator zagotovi tudi prevoz opreme na cilj.

Predprijave so možne še do jutri, 7. septembra do 18.00. V tem primeru znaša štartnina, ki se jo poravna na dan dirke, 13 evrov. Na dan dirke bodo prijave mogoče od 9.00 do 10.30, prijavnina pa v tem primeru znaša 15 evrov.

Lansko leto je zmagal Iztok Dogša (Ganesha Team), ki je do vrha potreboval 31 minut in 41 sekund. Med ženskami je zmagala reprezentantka Nina Homovec (40:33), ki je tako osvojila tudi državni vojaški naslov.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ