Z neverjetnim sprinterskim slalomom do zmage (VIDEO)

Z neverjetnim sprinterskim slalomom do zmage (VIDEO)
15.04.2016 AVTOR: D. Z.
Kako lahko odpeljete sprint, ko ste že v izgubljenem položaju. Odgovora, to se ne da, vsekakor ne pozna Daniel Mclay.

Že včeraj je na priznani Barbantski puščici zablestel mladi Petr Vakoč, ki je Etixx Quick Stepu priboril novo zmago. Barbantska puščica je dirka ekstra kategorije in predstavlja nekakšen uvod v novo serijo enodnevnih klasik World Toura. To so Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Danes pa so kolesarji opravili tudi z enodnevno dirko v Franciji.

Govorimo o 57. Dirki za VN Denaina. Gre ravno tako za dirko ekstra kategorije, na kateri je nastopil tudi Borut Božič. Dirka s startom in ciljem v Denainu je bila dolga 200 kilometrov. Za zmago se je v sprintu udarila skupina dobrih 30 kolesarjev. Borut Božič je bil 26. A nekaj posebnega je bil prav ta sprint za zmago, tisti zadnji metri. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je bil Britanec Daniel Mclay praktično v izgubljenem položaju.

Sprint se je že začenjal, on pa zaprt in na 11. mestu. Potem pa je kolesar moštva Fortuneo Vital Concept uprizoril neverjeten sprint. Ne govorimo zgolj o pospeševanju, kot o pravem slalomu med kolesarji. Bil je dovolj spreten, dovolj pogumen, hiter, pa tudi dovolj srečen, da se je lahko veselil presenetljive zmage. Thomas Boudat je bil drugi, tretji pa Kenny Dehaes. Sprint si lahko ogledate v spodaj priloženem video posnetku.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ