Z novim letom prepovedani nekateri kronometrski dresi, tudi Skyjev

Z novim letom prepovedani nekateri kronometrski dresi, tudi Skyjev
20.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Se še spominjate, koliko prahu se je dvigalo okrog lanskih Castellijevih dresov, ki so jih v vožnji na čas na Touru nosily kolesarji Skyja? Zdaj bodo ti dresi prepovedani.

Mednarodna kolesarska zveza bo z letom 2019 nekoliko spremenila pravilnik glede dresov in opreme. Med drugim bo v novem pravilniku zapisano, da oblačila ne smejo spreminjati oblike telesa kolesarja. V zadnjem času so se glede aerodinamike izkazali dresi, ki niso bili povsem gladki, ampak rahlo spremenjeni, bolj grobi. Te spremembe bodo zdaj dovoljene zgolj do enega milimetra. Navodila gredo seveda v večje podrobnosti. A, glede na zapisano, bodo morali številni proizjavalci izdelati drugačne drese ali pa se zateči k več let starim izvedbam.

Zakaj? Se še spominjate drame okrog Castellijevih dresov, ki so jih kolesarji Skya nosili na dirki po Franciji? Dvignili so veliko prahu, a takrat so bili dovoljeni. Zdaj pa ne bodo več. Tudi kolesarji Movistarja ne bodo smeli nositi Endurinih oblačil za vožnjo na čas Endura Drag2Zero. Na letošnjem svetovnem prvenstvu so blesteli kolesarji z oblačili Bioracer. A tudi njihova oblačila ne bodo ustrezala pravilom. Pri cyclingnews.com so stopili v stik s predstavniki Castellija in Steve Smith jim je odgovoril, da so že testirali nove obleke, ki povsem ustrezajo pravilom in so celo hitrejše od teh, ki so jih uporabljali kolesarji Skyja v zadnjih dveh sezonah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ