Z znancem s "Slovenije" po zmago na Touru?

Z znancem s "Slovenije" po zmago na Touru?
29.06.2018 AVTOR: DZ

Imena osmih kolesarjev za dirko po Franciji so sporočili tudi iz moštva EF Education First. Kapetan bo Rigoberto Uran, lani drugi na Touru, letos drugi na dirki po Sloveniji.

Rigoberto Uran je v svoji karieri dirko po Italiji kar dvakrat končal na drugem mestu, lani pa je na drugem mestu končal tudi Tour de France. Letos je celoten prvi del sezone posvetil pripravam na prihajajočo dirko po Franciji. Nazadnje je nastopil na dirki po Sloveniji in dobro pripravljenost potrdil z zmago v etapi do Celjskega gradu. Oblekel je tudi zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku, a mu jo je že naslednji dan v kraljevski preizkušnji slekel Primož Roglič, tudi zmagovalec dirke po Sloveniji.

Glavni mož ameriškega moštva Jonathan Vaughters pa je jasen: “Cilj je preprost. Tour bomo začeli z mislijo, da ga lahko dobimo. Lani smo bili drugi, letos pa imamo še nekoliko močnejšo ekipo. Rigo je močnejši, kot je bil lani. Zato gremo z mislijo po zmagi.” Uran je lani dobil tudi etapo do Chamberyja, ko je bil v sprintu za las močnejši od Warrena Barguila. “Pomembnost Toura je preprosto razložiti. Vsi so julija v najboljši možni formi. Vsak kolesar v vsaki etapi, vsako sekundo. Vsaka stvar šteje,” je dejal Rigoberto Uran, ki se je že na dirki po Sloveniji spretno izmikal novinarjem in tako poskušal imeti čim več miru pred glavnim ciljem:

“Osredotočen bom moral biti vseh 21 etap. Osredotočenost je pomembna na dirki, pri večerji, pred spanjem. Vse od trenutka, ko se zbudiš do trenutka, ko greš spat.” Na vzponih bo lahko računal na pomoč izkušenega domačina Pierra Rollanda in Danija Martineza. Potem so tu še Simon Clarke, Sep Vanmarcke, Tom Scully, Taylor Phinney in Lawson Craddock

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ