Z Zwiftom do svetovnega esport prvenstva

Z Zwiftom do svetovnega esport prvenstva
04.10.2019 AVTOR: DZ

Mednarodna kolesarska zveza je med SP v Yorkshiru razkrila, da uvaja novost. V sodelovanju z Zwiftom bodo izpeljali “esport” svetovno prvenstvo.

Zwift sistem kolesarski navdušenci dobro poznamo. Prek tega že potekajo tudi različna tekmovanja. Seveda, kolesarjenje na trenažerjih in podatki, ki jih pošiljamo v svet in lahko potem tudi primerjamo. Zwift nam omogoča kolesarjenje v virtualnem, a vse bolj resničnem svetu. Zdaj želijo to pri Mednarodni kolesarski zvezi še vzpodbuditi z dodatnim tekmovanjem. Obeta se esport svetovno prvenstvo.

"Z Zwiftom smo že dlje časa načrtovali to stvar. Kot krovna organizacija tega športa moramo biti odprti tehnološkim novostim in spremembam. Ostati moramo pomembni za vse skupine občinstva," je ob novici dejal predsednik UCI David Lappartient: "Prek Zwifta uživajo številni ljudje različnih starosti in sposobnosti. Zdaj je to še posebna priložnost, da s tem pritegnemo mlade navijače v kolesarstvo. Skupaj lahko poskrbimo za bolj zdravo mladino. Seveda prek te nove zvrsti tekmovanja."

Seveda že potekajo različna tekmovanja, maja se je zelo govorilo, da orgazanitorji dirke po Italiji razmišljajo, da bi v prihodnosti pred Zwifta izpeljali prolog. Zaenkrat podrobnosti in pravila tekmovanja še niso znane. Tudi ne, kako bo potekal kvalifikacijski system. So pa vpleteni izpostavili, da bodo moški in ženske, kar se tiče denarnega sklada izenačeni.

"Najlepše pri ustvarjanju nove stvari je, da začenjaš znova in imaš vse možnosti odprte. Enakopravnost je za nas in za UCI zelo pomembna in na tem bomo gradili. To pomeni, da bodo imeli vsi enako število dirk, enako medijsko pokritost, pa tudi enak nagradni sklad. Postavili bomo nove standarde, kar se tiče igre in enakopravnosti," pa je dejal Zwiftov predstavnik Craig Edmondson. Sicer pa se – glede na objavo na našem forumu – ustanavlja tudi posebna "Slovenska Zwift liga".

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ