Za BTC-jevkami že pet etap v Nemčiji, Bujakova v pikčasti majici

Za BTC-jevkami že pet etap v Nemčiji, Bujakova v pikčasti majici
20.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ekipa BTC City Ljubljana te dni nastopa na sedem dni trajajoči dirki Thuringen Rundfahrt v Nemčiji. Po petih etapah je Eugenia Bujak v pikčasti majici.

Dirka Thuringen Rundfahrt je največja dirka za ženske v Nemčiji, na dirki prve kategorije pa nastopa tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana. V Nemčijo so se odpravile v zasedbi Urša Pintar, Mia Radotić, Jelena Erić, Olena Pavlukhina in Corinna Lechner, ki bo v drugem delu sezone nastopala v dresu slovenske ekipe. Drugi del ekipe pa se trenutno mudi na dirki po Poljski, ki bo hkrati zadnja priprava za Polono Batagelj pred olimpijskimi igrami.

Dirkanje v Nemčiji se je začelo s kratko, le 66 kilometrov dolgo etapo. V šprintu je bila najboljša Marianne Vos, ki se tako pred olimpijskimi igrami očitno počasi vrača v staro šampionsko formo, na 13. oziroma 14. mesto pa sta se v šprintu uvrstili Mia Radotić in Jelena Erić.

Druga etapa je potekala v Erfurtu, kjer je lani zmago slavila Eugenia Bujak. Dolga je bila 105 kilometrov in je že bila nekoliko bolj zahtevna, saj sta kolesarke čakala dva gorska cilja. Mia Radotić je bila članica ubežne skupine in si tako priborila majico najbolj aktivne kolesarke v drugi etapi. Na zadnjem vzponu je prišlo do odločilne selekcije, s solo vožnjo je do etapne zmage prišla Olga Zabelinskaja, v drugi večji skupini z 52 sekundami zaostanka pa so etapo zaključile tudi Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Olena Pavlukhina in Urša Pintar. 

Tretja etapa je bila dolga 115 kilometrov, zaznamovali pa so jo številni odseki kock, ki so med kolesarkami poskrbeli za nervozo. Najbolje se je zopet znašla Marianne Vos, ki je etapno zmago slavila s tremi sekundami prednosti pred Emmo Johansson in Ellen Van Dijk. Bujakova in Radotićeva sta v šprintu glavnine z desetimi sekundami zaostanka zasedli 16. oziroma 17. mesto. 

V četrti etapi je kolesarke čakal 19 kilometrov dolg kronometer, kjer je s povprečno hitrostjo 45,3 kilometra na uro konkurenco deklasirala Ellen Van Dijk. Annemiek Van Vleuten je na drugem mestu zaostala že 25 sekund, izkazala pa se je tudi Corinna Lechner. Končala je kot 23. in s tem oblekla belo majico vodilne v skupnem seštevku med kolesarkami, mlajšimi od 23 let. Van Dijkova je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke. 

Peta etapa je bila z 99 kilometri in dvema gorskima ciljema zahtevna in hkrati zelo uspešna za Eugenio Bujak. V begu je preživela 25 kilometrov in tako oblekla majico najboljše na gorskih ciljih. V ciljnem šprintu manjše skupine je še tretjo etapno zmago osvojila Marianne Vos, Bujakova pa je končala na 20. mestu z 11 sekundami zaostanka. 

V skupnem seštevku dve etapi pred koncem dirke še vedno vodi Van Dijkova, Eugenia Bujak pa zaseda 18. mesto s slabimi tremi minutami zaostanka. Zadnji dve etapi bosta prav tako zahtevni, zato boj za skupno zmago še zdaleč ni odločen. 

 

 

n

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ