Za čas brez kolesa prihaja novi Pro Cycling Manager

Za čas brez kolesa prihaja novi Pro Cycling Manager
19.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc

V teh dneh in tednih navdušenja nad kolesarstvom ne morete potešiti z ogledom najboljših profesionalcev na delu, od 4. junija dalje pa boste lahko vpogled v peloton dobili z novima izvedbama priljubljenih videoiger.

Grafika in upravljanje kolesarjev sta se v zadnjih letih močno izboljšala.

Pro Cycling Manager nikoli ni zaživel in dobil tako široke množice ljubiteljev kot denimo Fifa, a ima svojo skupino oboževalcev, ki že vrsto let igrajo strateško zelo zanimivo igro. Lani so uvedli karierni način, ki mu bodo v novi izvedbi dodali še nekaj dodatnih pasti.

Tako boste denimo morali kolesarjev razvoj tempirati skozi več različnih sezon in svoje obljube tudi držati, če želite, da bo ohranil visoko moralo in za vas dobro kolesaril na cesti. V kariernem načinu lahko prevzamete eno od ekip in jo vodite skozi sezone, lahko pa prevzamete tudi le enega kolesarja.

Z njim boste pri 19 letih začeli v eni od manjših ekip in se na dirkah nižje ravni počasi uveljavljali ter korakali proti svetovni seriji in profesionalnemu pelotonu. Takšen način je zelo dober tudi za širjenje kolesarskega znanja, saj se ne boste spoznali le z dirkami najvišje ravni, odkrivali boste tudi posebnosti dirkanja na drugih celinah, kot je denimo (zelo cenjena) dirka Tropicale Amissa Bongo.

V kariernem načinu lahko skozi razvoj kolesarja tudi odkrijete, kdo bo morda nova vzhajajoča zvezda v pelotonu v resničnem življenju, pa nanj do sedaj še niste bili pozorni. V minulih letih je bil Tadej Pogačar med tistimi, ki so najbolj izstopali v videoigri, zdaj pa Pogi izstopa tudi na cesti.

Vse to in še več obljubljajo razvijalci v igri Pro Cycling Manager 2020, ki pa žal prihaja na prodajne police šele 4. junija, čeprav bi med trenutno krizo s koronavirusom dobro zapolnila praznino. Na voljo bo za PS4, Xbox in PC.

Prihaja pa tudi nova različica igre Tour de France, ki se osredotoča le na rumeno pentljo, dodali pa so ji še nekaj drugih velikih enodnevnih dirk, letošnja novost o Liege - Bastogne - Liege. Gre pravzaprav za manjšo in nekoliko spremenjeno verzijo Pro Cycling Managerja, igralni način pa je pri obeh enak.

Glavna privlačnost obeh iger se ne skriva v samem upravljanju kolesarjev med etapo, čeprav je tudi to postalo precej boljše in lahko z dobrim prilagajanjem taktike dosežete marsikaj. Najbolj zanimiv aspekt je zagotovo upravljanje z ekipo, pripravljanje tekmovalnega koledarja kolesarjev in tempiranje forme za dirke, kjer jih najbolj potrebujete, pa tudi skrb za to, da bodo vsi kolesarji v ekipi zadovoljni. Torej tisto, kar nam ob spremljanju dirk preko TV ekranov ostane skrito.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ