Za dvojico Bicikel.com prek Alp še ena zelo uspešna etapa.

Za dvojico Bicikel.com prek Alp še ena zelo uspešna etapa.
25.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Šesta etapa od Kalterna do Trenta je bila dolga 98 kilometrov z 2.894 višinskimi metri.
Vse do današnje etape se Transalp karavana ni peljala po trasi od Kalterna do Trenta. Lahko bi rekli, da so tekmovalci spisali nov list v bogati knjigi tega že tradicionalnega tekmovanja. Po nevtraliziranem startu v Kalternu je bil leteči start v Neumarktu, kjer se je začelo pravo garanje. 1500 višincev vse do vrha Trudener Horna. Sledil je razgiban teren, kjer ni manjkalo presenečenj, po drugi feed coni še na zadnji vzpon dneva, Monte Calision in po downhillu naravnost v Trento.

Obiskovalci in navijači v ciljnem prostoru na čudovitem trgu Duomo so bili sicer prikrajšani za tisti ta pravi cilj z uradnim merjenjem, saj so ga organizatorji zaradi varnosti udeležencev (niso uspeli zagotoviti zaprtja cest) prestavili na začetek mestnega jedra. Tako so se tekmovalci skozi ciljni prostor pravzaprav samo sproščeno zapeljali.

Skozi improviziran cilj prva Marcus Kauffman in Jochem Kaß (Centariun Vaude 1) s časom 4:07:37 s čimer sta samo potrdila prvo mesto v skupnem seštevku, 2. mesto sta z zaostankom dobre minute osvojila osmoljenca prejšnjih dveh etap Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing Team), na tretjo stopničko pa sta stopila Daniel Geismayr in Hannes Genze (Centurion Vaude 2). V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, rumeni majici vodilnih sta trdno v rokah današnjih zmagovalcev, sledita njuna timska kolega in za njima ekipa (Topeak Ergon Racing Team). Še vedno pa Kaufmann in Kaß ničesar ne prepuščata naključju. Kaufmann je v cilju povedal: "Ničesar še nisva dobila. Še vedno je potrebno prečkati ciljno črto v Rivi. Marsikaj se lahko še zgodi ..." a v isti sapi dodaja, da se dobro počutita in da jim brez tehničnih težav zmaga ne bi smela uiti.

Kmalu za najhitrejšimi sta bila v cilju prva v kategoriji master. Še šesta zaporedna zmaga za Massima Debertolisa in Andreasa Lanesa (Team AIL Trentino), etapo sta zaključila v 4 urah in 28 minutah. Brez težav sta obdržala modri majici.

Vodilna grande masterja, Heinz Zörweg in Andrew Mclean (RAD.SPORT Szene Ausseerland Racing), sta v današnji etapi morala priznati premoč Dancema, Thomasu Nielsenu in Scottu Hareskovu (Scott Hareskov). Heinz Zörweg se je na progi ubadal z želodčnimi težavami, vendar sta še vedno uspela ujeti zadnjo stopničko na odru za zmagovalce.

Ekipa Crazy Velo Shop Scott, Cornelia Hug in Andrea Fässler, ki sta že zelo blizu končni zmagi med ženskimi dvojicami, sta današnjo etapo izgubile v ciljnem sprintu.

Barbara Mayer in Silke Schrattenecker (Team Nakita Powermums) sta bili hitrejši za pičle 0,6 sekunde. Tesno je bilo tudi v kategoriji mešanih dvojic, za dobro sekundo sta prvo etapno zmago na Transalpu slavila Silke Schmidt in Sascha Schwindling (Team Herzlichst Zypern 1) s časom 4:49:14. Zmagovalca vseh dosedanjih etap, Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing Team) še vedno ostajata trdno v skupnem vodstvu.

Tudi majice v posebnih razvrstitvah imajo iste lastnike. Bela majica U23 kategorije ostaja na ramenih Franka Demutha (Centurion Vaude 3), majico Kenda enduro challenga nosi Florian Sch ön (Scott Bike 24 MTN Team 1), pikčasto majico Sigma vertical ride pa Jochen Weisenseel (Team Sigma Rox Rocky).

Bicikel.com prek Alp uspešno tudi v današnji etapi. Tako zelo uspešno, da je škoda, da je jutri na sporedu že zadnja etapa. Po začetnem nevtraliziranem startu sta uspela najti svoj ritem in tempo samo še stopnjevala, vročini navkljub. S časom 4:52:19 sta etapo zaključila na odličnem 24. mestu ter se v skupnem seštevku elitne kategorije povzpela na 29. mesto. Matej Kainz: "Danes sem prav užival, na enduro challenge odseku je letelo čez skale s peresno lahkoto. Prvi cilj priti do A bloka je dosežen, jutri morava še obraniti mesto v prvi trideseterici..." Primož pa dodaja: "Včeraj sem mislil, da sva z 27. mestom dala piko na i najini vožnji. Očitno sem se zmotil." V cilj sta se pripeljala tako, kot da se je Transalp šele začel.

Čez ciljno črto tudi Vital Pretnar (moovme), ki ga jutri čaka le še etapa do Rive in tako bo Transalp uspešno zaključil drugo leto zapored.

Še en dan...zadnja etapa bo dolga 62,7 kilometrov s 2.325 višinci.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ