Za Hornerja ni prostora, zato pa je prostor za nepoznanega Tajvanca

Za Hornerja ni prostora, zato pa je prostor za nepoznanega Tajvanca
06.11.2014 AVTOR: D. Z.
Pri Lampreju Meridi se hvalijo, da bodo v naslednji sezoni omogočili nastopanje na dirkah World Toura tudi Tajvancu. To bo Chun Kai Fei, s katerim so že podpisali pogodbo.

Chun Kai Fei bo sploh prvi Tajvanec, ki bo nastopal v ekipi z najprestižnejšo licenco. Gre za leta 1988 rojenega kolesarja iz Qing'an Villaga. "Lampre Merida je ponosna, da širi meje, saj smo podpisali pogodbo s kolesarjem iz Tajvana. Leta 2015 bo Chun Kai Fei prvi Tajvanec, ki bo nastopal na dirkah World Toura," so pri Lampreju Meridi zapisali v izjavi za javnost.

Sicer pa je Chun Kai Fei v začetku kariere nastopal na velodromu in se je uvrstil tudi na olimpijske igre. Je trikratni državni prvak. Podpis pogodbe so najprej razkrili na Tajvanu, na novinarski konferenci pa je bil prisoten tudi William Jeng, sicer podpredsednik Meride. Dokaz, da gre pri tem podpisu pogodbe tudi za veliko marketinško potezo, saj je prav v Tajvanu velik del kolesarske industrije. "Verjamemo, da ima Chun Kai Feng prave sposobnosti in pravi borbeni duh, s katerim bo na največjih dirkah predstavljal Tajvan," je dejal glavni menedžer italijanske ekipe Copeland.

"Naši fantje so prijazni, tako da ne bo imel težav s prilagoditvijo na evropski način življenja," je še dodal Copeland. Še pred potrditvijo podpisa pogodbe je prav Copeland priznal, da je želel obdržati tudi Chrisa Hornerja, vendar pa je bila odločitev sponzorjev drugačna: "Imamo različne sponzorje, ki jih moramo osrečevati in tako moramo upoštevati njihove želje o kolesarjih, ki jih želijo v ekipi. Ni lahko zadovoljiti vseh, saj imamo omejen prostor. Tu ni šlo za denar. Gre za prostor. Imaš samo tri prosta mesta, prošenj pa deset. Ne gre več samo za enega kolesarja," je za cyclingnews.com dejal Copeland.

Copeland je še poudaril: "Sponzorji niso pritiskali, naj Hornerja ne vzamemo. Bolj prihaja do pritiska, da moramo vzeti kolesarje, ki prihajajo iz dežel, iz katerih prihajajo sponzorji. Območij, kot sta Tajvan in Kitajska." Copeland je še dodal, da je prepričan, da se Horner kljub letom lahko uvrsti med najboljšo deseterico na kakšni izmed tritedenskih dirk. Če bo to priložnost še dobil ... Obenem so iz edine italijanske ekipe z licenco World Tour sporočili. da so še za dve leti podaljšali pogodbi z glavnima sponzorjema. Torej z Lamprejem in Merido.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ