Za konec kronometrov še 21. mesto Gregorčiča med mladinci

Za konec kronometrov še 21. mesto Gregorčiča med mladinci
20.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Na svetovnem prvenstvu v Wollongongu so se s kronometroma mladink in mladincev zaključile vožnje na čas. Obe mavrični majici sta odšli v Veliko Britanijo.

Na dirki mladink v Avstraliji Slovenija ni imela svoje predstavnice, je pa svoj velik talent vnovič dokazala Zoe Backstedt, ki v mladinski kategoriji blesti v vseh kolesarskih disciplinah. Postala je že svetovna prvakinja v ciklokrosu, v Wollongongu pa je bila za razred boljša od tekmic, saj je na 14,1 kilometra dolgi progi drugouvrščeno Justyno Capla iz Nemčije premagala za skoraj minuto in pol. Bron je osvojila Belgijka Febe Jooris.

V kategoriji mladincev pa smo pospremili edini slovenski nastop dneva, barve reprezentance je branil Natan Gregorčič. Kolesar Pogi Teama se je odrezal solidno in končal na slabi polovici udeležencev, na 21. mestu, predvsem pa je pridobil nekaj dragocenih izkušenj in nastop na največjem kolesarskem odru za mladince. Predvsem pa bo nastop v kronometru Gregorčič lahko izkoristil za pripravo na cestno dirko, kjer bi lahko posegel še kakšno mesto višje.

Svetovni prvak je postal Britanec Joshua Tarling, na slabih 30 kilometrov dolgi progi je za 19 sekund ugnal drugega Avstralca Hamisha McKenzieja in tretjega Emila Herzoga iz Nemčije.

Jutri je v Wollongongu na sporedu ekipna vožnja, na kateri pa letos Slovenija ne bo nastopila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ