Za konec v Mariboru še 6. mesto Monike Hrastnik

Za konec v Mariboru še 6. mesto Monike Hrastnik
19.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Grega Stopar

Na Mariborskem Pohorju so se tekmovalci in tekmovalke še drugič v treh dneh pomerili na preizkušnjah za svetovni pokal v spustu, Slovenci pa so tokrat nekoliko pokvarili petkove uvrstitve.

Dvojni spored v Mariboru se je zaključil z zmago Nemke Nine Hoffman in Francoza Lorisa Vergierja, ki je bil najhitrejši že v petek.

Slovenski navijači, ob progi jih sicer ni smelo biti zaradi koronavirusa, so največ pričakovali od Monike Hrastnik, ki je še enkrat več dirkala napadalno, a naredila nekaj manjših napak in dirko končala na 6. mestu. Špela Horvat je po trčenju z drevesom končala na 11. mestu.

V moški konkurenci je Jure Žabjek naredil večjo napako in na suhi ter zelo hitri progi končal na 27. mestu. »Napako sem naredil na kamnitem odseku, narobe sem vstopil in se nato samo še lovil, prav tako nisem prenesel prave hitrosti na ravnino. Danes ni bil moj dan, proga se je sušila in nisem vedel koliko napadati. Ravno na tem delu je ostala mokra,« je po dirki povedal Žabjek, ki je še dodal:»Z obema dirkama sem zadovoljen. Vem, da sem lahko stalno pri vrhu, vem pa da mi še čisto malo manjka, da pridem do samega vrha. Časi so si zelo blizu skupaj in je treba kar stisniti za tistih nekaj mest.«

Luka Berginc je bil od Slovencev edini, ki je popravil petkovo uvrstitev, končal je na 31. mestu.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ