Za Merckxovo obletnico 69 pregrešno dragih koles

Za Merckxovo obletnico 69 pregrešno dragih koles
28.01.2015 AVTOR: D. Z.
Legendarni Eddy Merckx bo 17. junija praznoval 70 let. In pri proizvajalcu koles z njegovim imenom ga bodo počastili na prav poseben način.

Najuspešnejši kolesar vseh časov bo kmalu praznoval 70-obletnico in pri proizvajalcu koles - ustanovitelj in lastnik je Merckx sam, ustanovil pa ga je 28. marca 1980 - so se odločili, da izdelajo prav posebno, omejeno serijo koles, s katerimi se bodo poklonili belgijskemu kolesarju in poslovnežu. Kolo so poimenovali EDDY70. Gre za okvir, ki bo spominjal na kolesa iz časov Merckxove kariere. Predvsem tistega dela kariere, ki ga je preživel v moštvu Faema.

S tisto ekipo je med drugim dobil dve od petih dirk po Franciji. Kako zanimivo. Proizvedli bodo natančno 70 koles. Prvo bo ob praznovanju rojstnega dne prejel Merckx. Preostalih 69 jih bodo dali na trg. Prav vsako kolo bo sestavil Johan Vranckx, eden izmed mehanikov, ki je Merckxa spremljal skozi večji del njegove kariere in ga mnogi poznajo pod vzdevkov »Eddyjev mož «. Cena takega kolesa naj bi znašala okrog 15.300 evrov.

 

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ