Za motorizirano kolo 60 ur javnih del

Za motorizirano kolo 60 ur javnih del
14.03.2018 AVTOR: D. Z.
43-letni amaterski kolesar Cyril Fontayne, ki je na eni izmed oktobrskih dirk dokazano uporabljal motorizirano kolo je zdaj dobil kazen. Odslužil jo bo z javnimi deli.

Lanskega oktobra je iz Francije prišla vest, da so v kolesu 43-letnega francoskega amaterskega kolesarja našli motorček.

Cyril Fontayne je bil kmalu zatem že kaznovan s petimi leti prepovedi nastopanja na kolesarskih dirkah po okriljem Mednarodne kolesarske zveze. Zdaj ga je za krivega goljufije spoznalo še sodišče v Periguexu. Fontayne mora Francoski kolesarski zvezi plačati simbolični evro kazni, poleg tega pa še dodatnih 88 evrov kolesarskemu klubu Creon-d ’Armagnac, ki je organiziral dirko, na kateri so Francoza ujeli pri goljufanju.

Dodatna kazen pa je še 60 ur javnih del, ki jih bo moral Fontayne opraviti. Pri razkritju je sodeloval Christophe Bassons, ki zdaj tesno sodeluje s Francosko protidopinško agencijo AFLD. Bassons ga je namreč ujel, potem ko je po dirki v Saint Michel de Doublu Fontayne hotel zbežati. “Kazen je. Prekršek so prepoznali. Danes smo pokazali, da je lahko goljufanje med samo dirko prepoznamo tudi kot je prevaro, ki je kazniva, ” je za Le Parisien dejal Bassons. Kako pa je dogodke že oktobra komentiral Fontayne? “Ne prodajam drog, nisem ubil otroka. Motorček sem montiral v okvir. Postavljen bom za slab primer, a menim, da bo to dobro za kolesarstvo, saj nisem edini, ki to počne.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ