Za nami pester gorskokolesarski vikend

Za nami pester gorskokolesarski vikend
21.05.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
Halzer dosegel najboljšo moško uvrstitev v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu.

Miha Halzer, član ekipe Energijateam.com je v francoskem La Bresse osvojil najboljšo moško uvrstitev v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu. V sveži disciplini eliminator je osvojil četrto mesto in tako potrdil svojo dobro pripravljenost. Med ženskami sta nastopili še Ana Zupan in Tina Perše. Prva je izpadla v četrtfinalu, medtem ko se druga tja žal ni uvrstila in je izpadla že v kvalifikacijah. V moški kategoriji je zmagal Švicar Patric Luethi, medtem ko je med ženskami na najvišjo stopničko stopila Švedinja Jenny Rissveds.

Vrhunec pa je tekmovanje v La Bresse doseglo s sobotnimi in predvsem nedeljskimi nedeljskimi dirkami v disciplini olimpijski kros. V moški kategoriji Slovenci nimamo predstavnika, zmago pa je osvojil domačin Julien Absalon, ki je potrdil dobro formo pred prihajajočimi olimpijskimi igrami.

Smo pa Slovenci veliko pričakovali od nastopov Tanje Žakelj in Blaže Klemenčič. Tokrat je bila boljša Žakljeva, ki je osvojila 17. mesto, medtem ko v štabu Blaže Klemenčič niso bili pretirano navdušeni z njenim končnim 19. mestom. »Počutila sem se nekoliko utrujeno, kar je usodno na tako zahtevni progi. Z dirkanjem sem zadovoljna, ampak preprosto nisem imela nog za uvrstitev na stopničke«, je dejala po dirki.

Med mladinci sta v krosu nastopila še Gregor Dimic, na koncu 92. in Blaž Kladivec, ki je osvojil končno 112. mesto. Med mladinkami je v isti desciplini Tina Perše že v soboto osvojila 13. mesto.

 

Vir: www.uci.chwww.downhillbuzet.net in www.felt-oetztal-xbionic.com

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ