Za naslove državnih prvakov proti Krvavcu

Za naslove državnih prvakov proti Krvavcu
05.06.2020 AVTOR: DZ

Letos bo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu organzirala Kolesarska zveza. Za konec se bodo kolesarji podali do Ambroža pod Krvavcem.

Domen Novak, sicer član moštva Bahrain McLaren po lanski zmagi nosi dres državnega prvaka.

Iz Kolesarske zveze Slovenije so potrdili, da bodo letos oni izpeljali cestno dirko za državno prvenstvo. Ta bo na sporedu 21. junija, kar pomeni, da bo to po obdobju koronavirusa tudi ena izmed prvih pravih dirk v Evropi. Govorimo o prvenstvo za člane, članice, mlajše člane in mlajše članice.

Na startu naj bi bili vsi najboljši slovenski kolesarji, tudi Primož Roglič, ki je za TV Slovenija že potrdil nastop, in Tadej Pogačar. Člani in mlajši člani bodo morali premagati 146 kilometrov dolgo progo, članice in mlajše članice pa vsega 68 kilometrsko razdaljo. Start obeh preizkušenj bo v Cerkljah na Gorenjskem, cilj pa na 1079 metrih nadmorske višine na Ambrožu pod Krvavcem.

Pred zaključnim klancem bodo morali člani prevoziti sedem, članice pa tri kroge. "Ker so vsi najboljši v tem času še doma, smo malce pohiteli z izvedbo državnega prvenstva. Seveda so imeli nekateri pomisleke glede forme, a v tem času se vsi pripravljajo na natrpano obdobje, ki sledi v kratkem z višinskimi pripravami in začetkom sezone v mesecu avgustu," je povedal podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije Martin Hvastija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ