Za olimpijske medalje tudi proti gori Fuji?

Za olimpijske medalje tudi proti gori Fuji?
08.11.2017 AVTOR: D. Z.
Japonski mediji so pričeli z ugibanji, kakšna naj bi bila trasa moške cestne dirke na OI v Tokiu leta 2020.

Potem, ko je bila proga na olimpijskih igrah v Riu nadvse zahtevna, so se pojavile govorice, da naj bi bila trasa dirke v Tokiu bolj ravninska, še posebej vožnja na čas.

Zdaj pa so se japonski mediji očitno dokopali do nekaterih sicer neuradnih informacij. Ženske naj bi se krogom v bližini Fujia izognile, le start in cilj bodo organizatorji izpeljali na istem mestu tako za ženske kot za moške. Moški pa bodo imeli zahtevnejši kro. “Veliko bo vzpenjanja, a gre za lepo traso z goro Fuji v ozadju, ” naj bi za Kyodonews.net dejal neimenovani vir.

Kolesarji se bodo na okrog 270 kilometrov dolog pot podali iz Chofuja, ki velja za predmestje Tokia. Peljali se bodo mimo jezera Yamanaka. Potem pa bodo prišli ob vznožje gore Fuji. Seveda se ne bodo povzpeli na vrh, a spodaj bo trasa tudi nadvse razgibana, Fuji pa bo vseskozi v bližini. Skupno naj bi premagali šest vzponov, ki je žijo na več kot tisoč metrov nadmorske višine. Ženska različica naj bi bila dolga 140 kilometrov. Cilj obeh preizkušenj bo na dirkališču Fuji Speedway.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ